Shuya Okino za sedam godina Kontrapunkta + nagradna igra

Ivor Car

20. ožujka 2006.

Shuya Okino za sedam godina Kontrapunkta + nagradna igra

Ne čini se kao da je tako, ali istina je – Kontrapunkt postoji već dugih sedam godina, a rođendansku proslavu ovoga Aquariusovog programa, namijenjenog elektronskoj glazbi (ne, nije riječ o standardnom house i techno zvuku), koja će se zbiti u četvrtak, uveličat će nastup slavnog Shuyu Okina iz još slavnijeg Kyoto Jazz Massivea, a kakvi bi mi bećari na Lupigi bili kad za tu priliku ne bismo podijelili poneku ulaznicu

Nećemo tu previše o broken beatu ili novom jazzu, čiji ljubitelji s prebivalištem u Zagrebu, više – manje, već sedam godina pohode Kontrapunkt već ćemo vrlo ukratko predstaviti simpatičnog momka čije ime (Shuya Okino) i laicima govori kako je riječ o glazbeniku koji nam stiže iz dalekog Japana. Oni upućenije će znati kako je Shuya polovica DJ-dua Kyoto Jazz Massive, te da je druga polovica zapravo njegov mlađi brat, a već je urbana legenda kako je umjetničko ime braći smislio velikan znan kao Gilles Peterson.

Od Shuye Okina, uz vrhunsko miksanje, možete očekivati mahom plesnu elektronsku glazbu, od jazza do downbeata. Oni koji su japanskog majstora već imali priliku čuti (a to se u Hrvatskoj moglo, vjerovali ili ne, u nekoliko navrata) sigurno će vam preporučiti da se u četvrtak sjurite do zagrebačkog Jaruna, točnije do Aquariusa gdje će uz Shuyu nastupiti i rezidenti Kontrapunkta izvrsni Eddy meets Yannah, Zak i Alen S..

Ukoliko u novčaniku ili, ne daj Bože, džepu imate ljutu guju, pa ne možete platiti ulaznicu, a baš bi u četvrtak u Aquarius ovo je prava prilika za vas. Dvoje najbržih surfera osvojit će po ulaznicu ako točno odgovore na pitanje na koje je praktički nemoguće netočno odgovoriti, a glasi: Na kojoj adresi se nalazi klub Aquarius? Odgovor pošaljite na urednistvo@lupiga.com i ako ste dovoljno brzi, imate osiguran upad. Jedini uvjet je da kartu za Shuyu Okina niste već osvojili na nekoj drugoj nagradnoj igri.