Plodno Tle @ Aq

Daniel Letica

18. veljače 2005.

Plodno Tle @ Aq

Kontrapunkt i Aqua-live na obalu Jarunskog jezera dovode još jednu atrakciju sa soul-jazz scene. Ovog puta to je mnogo traženi Fertile Gound iz Baltimorea, SAD, od kojih ćete moći čuti sve dobro u crnačkoj glazbi: jazz, hip-hop, soul i karipsku muziku. Svakako ne propustite ovaj bend koji ima reputaciju najzanimljivije atrakcije svjetske soul/jazz scene

Kontrapunkt
i Aqua-live na obalu Jarunskog jezera dovode još jednu atrakciju sa soul-jazz scene. Ovog puta to je mnogo traženi Fertile Gound iz Baltimorea, SAD. Ovaj nevjerojatan bend utjelovljuje sve dobro u crnačkoj glazbi: jazz, hip-hop, soul i karipsku muziku. "Svi koji su ih čuli zaljubili su se u njih." Ocjena koju je ovom sastavu dao Mr. Scruff samo je dio reputacije koja prati ove sjajne glazbenike. Fertile Ground osnovao je 1997. u Baltimoreu multiinstrumentalist James Collins, udruživši snage s pjevačicom Navasha Dayom i bubnjarom Marcusom Asanteom.

Već su prva dva izdanja, albumi "Field Songs" i "Spiritual War", ostavili dubok trag na lokalnoj sceni. Do kraja devedesetih Fertile Ground postaju sekstet te, suradnjom s izdavačkom kućom Counterpoint, počinju graditi ime i u Europi. Ključno izdanje, "Seasons Change", pojavilo se 2002., slijedeći veliki uspjeh singla "Take Me Higher", kojeg su prigrlili i promovirali autoriteti kao što su Gilles Peterson i Patrick Forge. Duge koncertne turneje provele su ih po cijelom svijetu i pomogle albumu da se proda u preko 120 tisuća primjeraka, što je rijetkost za nezavisno izdanje.

Fertile Ground na svoje premijerno zagrebačko gostovanje dolazi s reputacijom najzanimljivije atrakcije svjetske soul/jazz scene te promovira svoj novi album "Black is ...", a sve to u ponedjeljak, 21.2. od 21 h. U Aquariusu, naravno.