King Britt aka Sylk130 aka Scuba u Aquariusu

Ivor Car

24. siječnja 2005.

King Britt aka Sylk130 aka Scuba u Aquariusu

Kako najavljuju iz zagrebačkog "Aquariusa" radi se o najvećem gostovanju koje ovih dana možete vidjeti u Zagrebu - King is in town - King Britt aka Sylk130 aka Scuba. Naravno, to gostovanje dogodit će se u sklopu popularne klupske večeri "Kontrapunkt", u subotu 29. siječnja, u prostorima spomenutog kluba na obali "zagrebačkog mora"

King svoju karijeru započinje, sad već davne, 1992. godine kada se "zapošljava" kao DJ u Digable Planets, poznatim dobitnicima Grammyja. Od tada je svoj pečat ostavio u nizu glazbenih stilova, kao što su deep hause, hip-hop, broken beat, nu-jazz, afro-tech, a smatraju ga pionirom soulfula.

Veliki posao King je odradio u Sylk130 kolektivu koji je 1996. godine izdao svoj prvijenac "When the Funk Hits the Fan", zamišljen kao svojevrsni tribute filadelfijskom funku sedamdesetih. Pet godina poslije izašao je i, od strane kritike hvaljeni, "Re-Members Only", album posvećen plesnoj glazbi osamdesetih. Posljednji dio ove trilogije bit će inspiriran budućnošću, a preostaje nam samo da pričekamo i vidimo o čemu će tu biti riječ.

Pod svojim aliasom Scuba, King je prije nešto više od dvije godine izdao "Hidden Treasures", kompilaciju house remikseva inspiriranih podmorjem, a nedavno je surađivao i s nigerijskim producentom Oba Funkeom na albumu originalnih afro-tech produkcija, "Cosmo Afrique".

Dakle, jasno je kako nas u subotu u sklopu Aquariusove klupske večeri Kontrapunkt očekuje vruće gostovanje, a ukoliko želite prisustvovati istome, morat ćete keširati 60 kunića.


Subota, 29.01.2005., Aquarius

kk + 5/6 session
king britt aka sylk 130 aka scuba (fivesixrecordings, philadephia - usa)
eddy ramich (compost rec., zagreb)