Dub Side Of The Moon u Aquariusu + nagradna igra

Ivor Car

5. ožujka 2006.

Dub Side Of The Moon u Aquariusu + nagradna igra

Ljubitelji Pink Floyda kojima ni dub zvuk nije stran (a može i obratno-ljubitelji dub zvuka kojima ni Floydi nisu mrski) u nedjelju će doći na svoje kada će u zagrebačkom Aquariusu nastupiti ekipa s etikete Easy Star proslavljenoj po reggae-dub remakeu legendarnog albuma Floyda - 'Dark Side Of The Moon'. Povodom tog događanja odlučili smo podijeliti dvije ulaznice, a pitanje je vrlo lagano

Ukoliko do sada niste čuli kako zvuči projekt ekipe iz labela Easy Star, onda vam moram reći da ste mnogo toga propustili, a ako ste ljubitelji Pink Floyda te vam ni dub zvuk nije stran, preporučam vam da se u nedjelju zaputite put jarunskog kluba Aquarius. Tamo će tog dana publiku zapaliti gosti iz New Yorka koncertnom prezentacijom albuma "Dub Side Of The Moon", što je, prepoznat ćete odmah, tribute legendarnog uratka Pink Floyda - "Dark Side Of The Moon".

Reggae-dub remake spomenutog albuma objavljen je još 2003. godine, a priča kaže, nakon mukotrpnog trogodišnjeg snimanja s dvadesetak američkih i jamajčanskih glazbenika. Projekt je odmah naišao na dobar odaziv i publike i kritike o čemu svjedoči i činjenica da gotovo dvije godine nije silazio s Billboardovog reggae charta. Poslije brojnih koncerata po Sjedinjenim Državama i Velikoj Britaniji, Easy Star All Stars kročili su i na čvrsto europsko tlo u sklopu čega će došetati i do Zagreba koji će im nakon devet europskih gradova (Francuska i Italija) biti i oproštaj sa "starim" kontinentom.

Osim "Dub Side Of The Moon", odsvirat će i neke pjesme s još uvijek neobjavljenog albuma (izlazi u rujnu 2006. godine) "Radio Dread", što je reggae-dub verzija albuma Radioheda "OK Computer". Po koncertu slijedi reggae party by Bass Culture & Jahstice Sound, a karte po cijeni od 80 kuna možete nabaviti u Aquarius CD Shopu, Kingston Reggae Shopu, Smart Shopu, dučanu Shoe Bee Doo i na blagajni kluba, gdje će na dan nastupa ulaznica koštati 101 kunu.
 
Ako kojim slučajem trenutno ne raspolažete dovoljnim novčanim sredstvima, a k tome ste i brzi te puni znanja, svoju kartu za Easy Star možete nabaviti i na Lupigi. Naime, odlučili smo podijeliti dva puta po jednu kartu za ovaj spektakularni koncert. Ulaznice će dobiti dvoje najbržih surfera koji točno odgovore na pitanje koliko na Lupigi ima neaktivnih kolumnista (gdje ćeš lakšeg pitanja ...) i odgovor pošalju na urednistvo@lupiga.com.