Sanja i Maja zapanjene Lokasovom zezancijom

Ivor Car

30. listopada 2004.

Sanja i Maja zapanjene Lokasovom zezancijom

Jošku Lokasu svaka čast, da se razumijemo na samom početku, ali svojim učestalim gafovima u posljednjih nekoliko mjeseci uspio je kod gledatelja dobrano srozati svoj, mukom stečeni, kredibilitet. Zadnji u nizu propusta u njegovoj emisiji "Večeras s Joškom Lokasom", jedan je od najgorih i najneprofesionalnijih do sada. Njegova nepripremljenost osim gledatelje zapanjila je i njegove gošće, Sanju Doležal i Divasicu Maju Vučić
Prema pisanju Večernjeg lista od 29. listopada, stvari stoje, odnosno, stajale su ovako:

Iako je od početka ove sezone od TV kritičara dobivao samo pokude u showu emitiranom jučer navečer, Joško Lokas nadmašio je samoga sebe.

Njegove gošće, pjevačice i voditeljice talk showova na RTL TV-u i HTV-u Sanja Doležal i Maja Vučić još dan nakon emisije bile su zapanjene njegovom nepripremljenošću i nepromišljenom zezancijom, iako nijedna nikad nije tajila svoju privatnost i ljubavne veze.

Kulminacija je bila kad je Maji Vučić kazao da je njezin "novi dečko" čovjek s kojim nije u vezi nekoliko godina. Zaprepašten izraz njezina lica, a posve nedužan njegova, sasvim su jasno pokazivali da on nema pojma o čemu govori. Kad je to shvatio, pokušao se izvući još većom glupošću: "Igor ili Milo, svejedno kako ga zoveš!"

Jutro nakon emisije prijateljice su me na kavi pitale što se u emisiji događalo, što je autor htio reći. Ali, ja to ne znam i očito će mi trebati još lektire da bih to shvatila, komentirala je Sanja Doležal. Maja Vučić poznaje Joška iz osnovne škole: Znam da nije zlonamjeran, ali mislim da je vrlo nepromišljeno uletio u zezanciju. Polazište i procjena bili su mu pogrešni. S nama dvjema moglo se i više i bolje misli Maja.

Tanja Šimić, programska direktorica, kazala je da ne želi kao gledatelj komentirati emisije iz svoga programa, a kao direktorica će reagirati bude li pritužbi gledatelja ili gošći. Joško Lokas otputovao je pa emisiju nije mogao komentirati, ali je zato Nebojša Taraba, jedan od autora i scenarista, ustvrdio kako je emisija s dvije jake gošće bila relativno dobra, a "Joško je bio Joško, onakav kakva ga ljudi znaju i žele".