Kako provesti vikend u "metropoli"?

Svjetlana Zorić

28. svibnja 2004.

Kako provesti vikend u "metropoli"?

Ukoliko ste u Zagrebu i ne znate, ili možda niste sigurni, kako provesti vikend u toj "metropoli", probat ću vam dati nekoliko savjeta. Iako je za očekivati kako će se zanimljiva događanja u ovo doba godine (ej, još malo pa je šesti mjesec!?!) odvijati na otvorenim prostorima, ove godine to nije slučaj pa ćemo vam preporučiti samo "zatvorena" događanja

Zbilja, kiša nam se ove godine nasmiješila neuobičajeno mnogo puta i što je najgore čini se da sa smijuljenjem ne prestaje (navodno i Renata Sopek kaže da će vikend biti kišan), tako da vas ovaj vikend upućujemo redom u zatvorene prostore.

Večeras bi mogli posjetiti Route 66, klub smješten nedaleko od Nacionalne i sveučilišne knjižnice, a gdje će glavni događaj biti bend Vatra. Dečki su završili snimanje novog albuma, nazvanog "Prekid programa", a najavni singl "Anđeo s greškom" duet je s Miletom iz Hladnog piva. Premijerno prikazivanje spota dogodit će se večeras u spomenutom klubu.

Nije neka reklama, ali i u subotu navečer vas šaljemo na isto mjesto, gdje će gostovati jedna od najvećih hrvatskih pjevačica svih vremena, Zdenka Kovačiček. Uz gitarsku pratnju Branka Bogunovića - Pifa probrijat će malo po velikim i starim hitovima. Najavljeni su i neki gostujući glazbenici, no neka to ostane malo iznenađenje. Vrhunski glazbeni događaj koji nikako ne treba propustiti, jer je poznato da Zdenka baš u ovakvim intimnim atmosferama daje svoje najbolje izvedbe bluesa, rocka i jazza.

Osim Route 66-a, preporučam i odlazak na izložba u Muzeju za umjetnost i obrt koja će biti otvoreno do 4. lipnja. Riječ je o izložbi fotografija, na kojoj je treću nagradu pokupio tip čijim fotkama sam i ja počastila zidove svoje sobe (dakle, provjereno dobro).

Ukoliko ćete ipak ostati kući i ubijati oči raznoraznim pojavama koje prolaze televizijskim ekranima, onda obratite malo pažnje na večernji talk show Joška Lokasa u kojem će nastupit zagrebački rock band Pun kufer. Tom prilikom dečki će u živo izvesti svoj aktualni singl "Norma Belle", te premijerno pjesmu "Na plaži".

Ako ni to onda vam ne preostaje nego na Malu planinu, za veliki fuk' ...