Rhythm Changes za kulturu mira i nenasilja

Ivor Car

18. lipnja 2007.

Rhythm Changes za kulturu mira i nenasilja

Brošura "Rhythm Changes", koja promovira ideale za koje ova regija, nažalost nije baš najplodnije tlo, bit će predstavljena ove srijede u zagrebačkom kafiću "No sikiriki". Elem, ako niste shvatili, "Rhythm Changes" promovira kulturu mira i nenasilja, te nediskriminaciju i razoružanje, a što je nekima najvažnije, dijelit će se besplatno

U brošuri "Rhythm Changes" mogu se naći tekstovi popriličnog broja autora, koji govore o antimilitizmu, feminizmu te o takozvanoj LGBTQ zajednici, ali o nekolicini projekata i kampanja u regiji. Uz brošuru, koja će se u 5.000 primjeraka podijeliti u zemljama regije, naći će se i CD s 19 izvođača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije.

Cijelu priču šuškavim je novčanicama podržala i Norveška narodna pomoć, a uskoro ćete je moći pronaći i na internetskim stranicama www.rhythmchanges.info. Riječ je inače o projektu u organizaciji Regionalne mreže "Prigovor za mir" (www.antimilitarizam.org), čija je članica među ostalim i Antiratna kampanja Hrvatske.

Promocija brošure održat će se ove srijede u 17 sati u zagrebačkom kafiću "No sikiriki", u Novoj cesti kada će govoriti autori tekstova, koji promoviraju kulturu mira i nenasilja, nediskriminaciju i razoružanje te svojim angažmanom pokušavaju potaknuti na stavove koji se protive macho modelima ponašanja i privući mlade ljude zadnjih godina zaboravljenom aktivizmu.