OTV-u oprošteno, ili nije?

Ivor Car

23. siječnja 2003.

OTV-u oprošteno, ili nije?

Nakon što je Nacional "pokopao" obitelj Kostelić u očima mnogih Hrvata, došla je na red još jedna senzacija, kako i priliči tiskovini ovoga tipa. Ovaj put na meti je Bandić Milan koji je prema Nacionalovim izvorima sredio da se poprilično neuspješnoj (nepotrebna opaska autora koju trebate zanemariti) televizijskoj kući, OTV-u oprosti porez u iznosu od 1,7 milijuna slavuja. Crkvenac Mato, kaže neistina! Nećemo propustiti ni priliku kako bi bacili koju kritikicu na račun rada OTV-a!
Ipak Crkvenac Mato odbija sve Nacionalove navode. Jučer je na saborskom aktualnom prijepodnevu rekao kako nema ni govora da se OTV-u zaboravio porezni dug od sitnih 1,7 milijuna kuna, pa će izgleda ipak TV kuća s najlošijim programom (op.a.) u cijeloj Hrvatskoj, caru dati carevo, iliti begu begovo. Ovo pitanje je potegao SDP-ovac Marin Jurjević, koji se živo zainterisirao za sudbinu neambiciozne (op.a.) Otvorene televizije. Nakon što je dobio odgovor kako država iliti car iliti beg ne oprašta, nego hoće svoje, postavlja se pitanje tko je tu u pravu.
Hoćemo li povjerovati Pukanićevim povjerljivim i normalno, anonimnim izvorima koji ustvrdiše i pri tome će sigurno ostati pa možda čak i izbrijati kakav dokument u kojem crno na bijelo piše da je Vlada Republike Hrvatske prije petnaestak dana utanačila cijeli dogovor, a kako je glavnu ulogu u spašavanju iz propasti ionako već odavno propalog OTV-a, odigrao nekadašnja glavna faca grada Zagreba, a sada tek polufaca, Milan Bandić, uzgred rečeno čovjek kojemu je najdraža stvar zagrebačka pjesma. Ili možda ipak trebamo povjerovati ministru financija, u čije (ne)uspjehe nećemo ulaziti, možda zbog toga što se sada niti jednoga ne možemo sjetiti, što opet možda ni nema veze s trenutnom inspiracijom, ali ćemo reći kako mu neki od naših novinara zamjeraju veličinu glave, uglavnom zbog njegovog nekorektnog odnosa prema novinarima. Možda ne trebamo vjerovati nikome, ponajmanje onom našem novinaru, M.U. koji Mati zamjera veliku glavu, ali kako bilo da bilo OTV teško da će izaći iz krize i u nekom dužem periodu započeti plaćati svoje djelatnike s pravim, papirnatim novcem, a ne sa nepotrebnim proizvodima svojih sponzora, ili čak nikako. O ažurnosti i ambicioznosti odgovornih ljudi s ove televizije, dovoljno govori slijedeći primjer. Naime, na njihovoj web stranici, www.otv.hr, možete vidjeti i raspored emitiranja dnevnog programa, a kako oni kažu, danas je - Monday, June 17, 2002. Dovoljno govori?  Dakako, ja ovo sve rekoh bez ikakvih utemeljenih činjenica, neka uđe u zapisnik!