Predbožićna kurtoazija u Noćnoj Mori

ivan_kavez

23. prosinca 2002.

Predbožićna kurtoazija u Noćnoj Mori

Mi jadnici koji smo subotnju noć proveli uz Malnarovu Noćnu Moru - umjesto da "brijemo" (grdne li riječi) po birtijama i inim interijerima - imamo razloga likovati. Naime, za razliku od "brijača" koji su se trovali raznoraznim "brijačkim" supstancijama, mi smo si smijehom produžavali život.

Ovosezonski su novitet u Noćnoj Mori vijesti čiji je voditelj i glavni urednik (sic!) čovjek s jedva zamjetnom govojnom manom, Jaran (iliti Jajan), u ovom kontekstu Nensi Bjlek. Ni ove mu subote nije pošlo za jezikom pročitati makar jednu vijest. Malnar ga je iz blagdanskih razloga provocirao i ismijavao nešto manje no obično. Iz istoga se razloga Jaran nije previše naljutio kad je ustanovio da su mu kartu Jugoslavije koja mu služi za vremensku prognozu - po kojoj se jedva snalazi, ako i tako - okrenuli naopako.
Gost večeri bio je Mali Mate, jedanaestogodišnja estradna zvijezda, u pratnji tjelohranitelja. Mate je odgovarao na telefonske pozive ganutih nerotkinja, pedofila, maloljetnih obožavateljica, priglupih zajebanata i sve sile konfuznih idiota. Po Matinom odlasku došao je red na Cezara da primi par tel. poziva od obožavatelja, ali Malnar mu je opalio po taštini isključivši telefone. Siroti se Cezar umalo rasplakao. Zbog predbožićne kurtoazije nije mu bilo dozvoljeno ni da otpjeva svoj hit, "Sviri kurcu". Ali je dj Krmak, odjeven u blještavi, nakaradni zlatni kostim, otpjevao glupavi prostački tehnodens pjesmuljak o Severini.
Pojavio se i blesavi gospodin koji priča u rimama ("godina mi je 48, Bog zna 'ko sam") koji je u 49oj dobio otkaz u Krašu ne ostvarivši pravo na mirovinu i sad moli za pomoć. Bila je to idealna prilika da na scenu preko telefona stupi sjajni imitator koji se predstavlja kao Stipe Mesić. Momak već nekoliko tjedana drži većinu Hrvata u uvjerenju da se predsjednik uistinu javlja u Noćnu Moru. Jadni se čovjek, uopće ne sumnjajući da razgovara s Mesićem, skoro rasplakao kad mu je ovaj savjetovao da se, u duhu štednje i odricanja, odrekne ikojih budućih prihoda.
Naposlijetku su Braco, Stankec, Jaran i Ševa kitili poveću jelku, dok je u pozadini svirala Tiha Noć (instrumentalna verzija). Bili su zamoljeni da pjevaju uz matricu, no nijedan od njih nije znao tu pjesmu, pa ju je umjesto njih otpjeva(o)la Anđa, odjevena u oker-kostimić, s crnim čipkastim čarapama i sandalama na nogama i s perikom raskošnih plavih uvojaka na glavi.
Ševa se našao jako uvrijeđen šalama gledatelja na račun njegova malena rasta i velikih ušesa.
Malnar je odjavio emisiju već oko 3 sata, konstatirajući da su Braco, Stankec, Jaran, Ševa i ostali, Hrvatska u malom, te da, gledajući ih, zapravo gledamo same sebe.