Odsjekao sebi jajca i nosio ih u vrećici

Ivor Car

8. veljače 2005.

Odsjekao sebi jajca i nosio ih u vrećici

"Odsjeći ću si jaja ako pobjedimo Englesku" obećanje je 26-godišnjeg Velšanina, na koje se ne može primjeniti ona stara narodna poslovica - "Obećanje ludom radovanje". On je to i učinio, vrlo jednostavno s nožem, pa po jajcima, a onda lagana šetnja od 200 metara kako bi prijateljima u baru sav krvav pokazao testise u vrećici i podigao svoj kilt da se uvjere kako on nikad ne krši zadanu riječ
"Odsjeći ću si jaja ako pobjedimo" obećanje je koje je 26-godišnji Velšanin, Geoff Huish uoči ragbi utakmice u nedjelju između Walesa i Engleske, dao svojim prijateljima, a potom ga i uz obilje krvi ispunio.

No, iako bi takvo što bilo za očekivati na Huishevom primjeru se nije potvrdila stara narodna poslovica - "Obećanje ludom radovanje". Svoju obećanu riječ danu prijateljima, uvjeren u igračku nemoć Walesa u srazu s Engleskom uoči još jedne u nizu "povijesnih" ragbi utakmica između ljutih protivnika, uz piće u lokalnom kafiću gradića Caerphillyja, u južnom Walesu, mladi Velšanin je neosporivo ispunio. Nakon što je ragbi susret "Kupa šest nacija" odigran na Millenium stadionu u velškom Cardiffu završio pobjedom Walesa 11:9, što je prva domaća pobjeda Walesa nad Engleskom u posljednjih dvanaest godina, Huish je izašao iz kafića i otišao do dvjestotinjak metara udaljene kuće. Ubrzo nakon njegovog povratka kući počelo je stvaranje još jedne vijesti koja će obići rubrike crne kronike diljem svijeta - Huish je uzeo nož i odrezao si testise.

Njegovi prijatelji obećanje nisu niti uzeli zaozbiljno, ali vidjevši ga kako se obučen u kilt vraća u bar noseći odrezane testise u vrećici, postalo im je jasna ozbiljnost dane riječi. U trenutku opće nevjerice i zbunjenosti, prema izjavama svjedoka, Huish je podigao kilt i pokazao što je učinio, nakon čega je kolabirao.
- Bilo je užasno, Geoff je bio sav krvav, čudi me kako je uopće prehodao toliku udaljenost, a da nije umro uslijed takvog krvarenja, izjavio je novinarima jedan od svjedoka.

Prisutni su odmah pozvali vozilo hitne pomoći, koje je mladića u teškom stanju prebacilo u bolnicu, skupa s odrezanim testisima koje su pribrani svjedoci ovog događaja stavili u staklenu kriglu napunjenu ledom. Policija je priopćila kako je riječ o mladiću koji je otprije poznat kao osoba s psihičkim problemima, koja je više puta podvrgavana liječenju.