Na Lupigi novi putopis - iz pustinje Katara

Ivor Car

26. ožujka 2006.

Na Lupigi novi putopis - iz pustinje Katara

Doha, glavni grad Katara, odnosno, bolje rečeno, pustinja u koju je iz Dohe krenuo Mirko, mjesto je odakle vam na Lupigi donosimo novi putopis. Što se sve događalo na putu u pjeskovita prostranstva, gdje je i opasna kiša umalo pokazala svoje zube, te kako je Mirko, autor ovog putopisa, naišao na dinu - THE DUNE, onu pravu, s Arakisa, možete, za početak pročitati pod

Već dugo nismo objavili nijedan putopis i sad nas evo odjednom u dalekoj Dohi, koja je, kako autor putopisa kaže, grad zelen tamo gdje zemlju navodnjavaju, dok je ostali, veći dio, grada uglavnom smeđ i prašnjav, pa i ne čudi što u Kataru dominira tek par boja.

Dugo je Mirko prije ovoga planirao otići u prostranstva nedaleke pustinje, ali u tom ga je sprječavalo neposjedovanje dostojnog prijevoznog sredstva koje bi imalo pogon na sva četiri kotača, što je, uz poznavanje vožnje po pijesku, najbitniji uvjet za odlazak na takav izlet. Stoga je pao aranžman s turističkom agencijom koja turističke rute odrađuje gotovo svakodnevno.

Što se izrodilo iz odlaska u pustinju i kako je naišao na dinu - THE DUNE, onu pravu, s Arakisa, možete pročitati nakon klika na ovih sedam znakova XOXOXOX koji će vas barem nakratko, uz desetak odličnih fotografija, odvesti u pješčani Katar.