Dee s "mjesečevog otoka"

Ivor Car

22. rujna 2005.

Dee s "mjesečevog otoka"

Impresionirana skoro pa rodnim Pagom, djevojka čije ime se na Lupigi rijetko sreće, osim ukoliko nije riječ o nekom posprdnom komentaru, odlučila nam je pokloniti putopis s otoka, kako sama kaže, privlačnog vanzemaljcima, meditantima, misticima tipa Sudac, ali i omiljene destinacije turista željnih vruće zabave, "sodome, gomore i seksa"

Nevjerojatan je, ali istinit, podatak da već više od pola godine nismo objavili nijedan putopis, iako nam se neprestano javljaju ljudi s prijedlozima da nam pošalju dojmove i fotografije svojih putešestvija iz dalekih zemalja kao što su Maroko, Bolivija, Peru ili Brazil. Dee nije otišla tako daleko. Tek do otoka Paga. Ali njene su impresije svejedno jake, pogotovo ukoliko znamo da je ljetovanje na otoku poznatom po vrućoj zabavi, za nju bilo ništa drugo doli nužno zlo - posjet svekrvi, a to su, znaju svi, one žene koje u pravilu obožavaju izabranice svojih sinova.

Uglavnom od tamo nam je donijela deset fotografija, a pouzdano znam da joj je upravo fotografiranje jedan od dražih hobija, kao i da joj neće biti drago što to spomenuh. Na njima prevladavaju motivi kamena i mora, a ponekad i Mirka koji se često vješto skriva, te koji se jamačno neće uvrijediti što ga slučajno spomenuh.

Dakle, ako niste znali zašto Pag zovu "mjesečevim otokom", a ne dvojim da jeste, nema vam druge nego kliknuti na ovih sedam znakova XOXOXOX, nakon čega će vam Dee zorno objasniti kako stoje stvari.