Lupeži u 'Poluostrvu'

Božidar Alajbegović

3. ožujka 2006.

Lupeži u 'Poluostrvu'

Lupigina pera, kako i dolikuje, strateški su raspoređena po mnogim redakcijama, od dnevnika i političkih tjednika pa sve do književnih časopisa. Jedan od potonjih koji okuplja literarne talente ni manje ni više nego s cjelokupnog balkanskog poluotoka u svom je novom broju ugostio čak dvoje Lupiginih kolumnista. O kome se radi saznajte pod


Dušan Gojkov
(1965.)  pisac, radiofonski redatelj, novinar, radijski komentator i gastronom. Napisao nekoliko knjiga, režirao dvjestotinjak radio drama i radiofonskih eseja, kao i četrdesetak dokumentarnih televizijskih filmova, te pokupio više nagrada. Pisao muziku za kazalište i radio. Glumio na daskama koje život znače, šetao filmskom vrpcom, mogli ste ga čuti sa radija, vidjeti na malim ekranima. Uz sve to stigao je i dugo živjeti u inozemstvu, odakle je izvještavao, da ne pretjeram iz trideset i četiri zemlje. Trenutno živi u Beogradu i glavni je urednik Balkanskog književnog glasnika 'Poluostrvo'.

POLUOSTRVO – POLUOTOK – ПОЛУОСТРОВ – ПОЛУОСТРВО – FÉLSZIGET  – GADISHULL.
 
Poluostrvo će izlaziti jednom mjesečno, za sada samo u elektronskoj formi, a uskoro i u tiskanoj. Dosad su izašla dva broja (nulti i prvi) i od prije neki dan pred nama je i treći.

Donosit će priloge najznačajnijih suvremenih autora sa Balkanskog poluotoka pa tako za treći broj Poluostrva prozu pišu Georgi Gospodinov, Marlena Petruševa, Bojan Bosiljčić, Elfrida Matuč – Mahulja, Dario Džamonja, Vinko Möderndorfer, Zoran Spasojević, Olja Savičević-Ivančević, Nikola Stjelja, Aleksandra Kardum, Laura Barna i Robert Marić.

Poeziju u novom broju 'Poluostrva' objavljuju Eduard Pranger, Zorica Sentić, Alen Alispahić, Duška Vrhovac, Željko Perović, Nermina Omerbegović, Milica Arnerić i Mlađan Lazić, a eseje potpisuju Jovanka Uljarević, Ferida Duraković, Sead Vrana i Selma Kešetović.

Sljedeći broj Balkanskog književnog glasnika izlazi prvog aprila / travnja.

Kao što vidite, novi broj Poluostrva ugostio je čak dva Lupigina pera, Idu i Roberta Marića, a njihove kao i sve ostale tekstove pročitati možete na http://poluostrvo.web1000.com.
 
Inače, Balkanski književni glasnik 'Poluostrvo' otvoren je za suradnju pa svoje tekstove, kao i primjedbe i sugestije možete dostaviti na: dusangojkov@sezampro.yu ili direktno na adresu redakcije: 
 
Poluostrvo
Marijane Gregoran 69
11060 Beograd, Srbija i Crna Gora,
tel. + 381 (0) 11 2755-970