Nagrađen s najvećim žučnim kamencem - Robert Marić - novi Lupigin kolumnist

Ivor Car

9. kolovoza 2005.

Nagrađen s najvećim žučnim kamencem - Robert Marić - novi Lupigin kolumnist

Napokon se dogodilo i to - Robert Marić postao je Lupigin kolumnist. Nakon niza njegovih, na Lupigi objavljenih, tekstova od danas ćete satirične bujice riječi ovoga vrlog majstora s mora redovito moći čitati u našem ćošetu rezerviranom za kolumne. I to, što prije, to bolje, jer postoji mogućnost da Robert, koji voli sve što ne vole mladi i koji je poznati dobitnik jednog od najvećih žučnih kamenaca, prekine govoriti za dugo, dugo

Pažljivo oko promatrača sigurno je na Lupigi do sada primijetilo par tekstova, uglavnom satiričke prirode, koje je potpisao publicist Robert Marić. Ukoliko takvih ovdje ima, vjerujem kako vam je jasno zašto nam je prava čast najaviti vam našeg Robu koji će, od danas, pa tko zna do kada, na Lupigi imati svoje ćoše - bit će Lupigin kolumnist.

Nećemo vam ovdje govoriti o stvarima koje o Robertu Mariću možete pronaći jednostavnom pretragom na Google-u, već ćemo vam iznijeti sve redom provjerene i ozbiljne informacije.

Kruže priče kako se naš Roba rodio s 14 dana zakašnjenja, tamo negdje sredinom prošlog stoljeća, a čim je ugledao svjetlost dana odmah je pomodrio tako da su ga se doktori dobrano nalupali ne bi li progovorio. No, on ništa nije htio odati. Navodno su mu tada uštrcali neki serum istine pa je proplakao, ali i dalje nije govorio dugo, dugo, dok prema sasvim službenim informacijama postoji mogućnost da ponovno prekine govoriti za dugo, dugo.

Pored ostalog, Robert voli sve što ne vole mladi, a ističe se kao strastveni skupljač papirnatih maramica, salveta i toaletnog papira na kojima su otisnuti neki od značajnijih modernih hrvatskih pisaca. Poznat je i kao slavodobitnik jednog od najvećih žučnih kamenaca u mirnodopskim uvjetima, a kojega je uvijek spreman ponosno pokazati na svim zdravstvenim pretragama.

Zahvaljujući jednom dnevnom listu, zadnjih šest, sedam godina ne radi i uživa u spoznaji da su mu jednim dijelom oduzete, kako sam kaže, najplodnije godine usranog života. No, svoj iznimni duh najbolje će predstaviti lično i osobno sam, u svojim kolumnama, a prvu od njih, nazvanu "Danas ćemo masturbirati", možete pročitati linkom na ovih sedam znakova: XOXOXOX.