Yammat u Aquariusu: Kreće se!

Ivor Car

14. prosinca 2004.

Yammat u Aquariusu: Kreće se!

Možda je baš naša ovotjedna anketa vezana uz večerašnji koncert Yammata, jer "Putujem" je njihova, vjerojatno najpoznatija skladba. Dakle, ono što želim reći je sljedeće: vi koji mislite da je zagrebački utorak mrzak i dosadan dan, ova novica će vas promijeniti, jer upravo utorak je dan kada u Aquariusu organiziraju najbolje koncerte. Večeras je na redu Yammat

Sigurno ne bi vrijedilo nabrajati sve one odlične koncerte koji su utorkom organizirani u zagrebačkom klubu Aquarius, jer bilo ih je zbilja bezbroj i rijetko je kada Lupigina ekipa utorkom navečer na spavanje otišla nezadovoljna. Danas je na redu bend kojeg s koncertom već dugo čekamo, kao što smo ga čekali i s prvim albumom. Dakako, to je Yammat.

Čekali smo i predugo, rekao bih, jer bend postoji već više od četiri godine, a prije tri godine nagrađen je Crnim mačkom za debitanta godine. Od tada pa do ljeta ove godine kada su za Aquarius Records objavili svoj prvi ambijentalno-relaksirajući album "Plan B", prošlo je, složit ćete se, previše vremena, pa je čak i veliki hit "Putujem" za koji je, usputno rečeno, spot snimljen još, čini mi se, 2001. godine, u međuvremenu postao tek blijeda, a nekada genijalna skladba. Na sve ovo postoje odgovori, ali nije na nama da ih dajemo, pogotovo stoga što je Yammat napokon tu.

I ne samo da je napokon tu, nego je očito da se kreće u nove "radne pobjede". Već ste sigurno imali priliku da vas zakače dva njihova nova singla, "U bojama" i "Tvoje se lice promijenilo". Osim večeras u Zagrebu, i nedavno u pulskom Uljaniku gdje je bend svirao natprosječnih dva i pol sata, Yammat će do kraja mjeseca nastupiti i u Zadru, Makarskoj, Splitu i Dubrovniku, a točni datumi su objavljeni, pazi sad, na Yammatovom blogu. Dakle, kreće se!

Ukoliko ste u nedoumici isplati li se večeras biti u Aquariusu, posjetite službeni sajt benda, www.yammat.com, gdje možete poslušati svih 12 pjesama s "Plana B" (usput na istom mjestu se prodaje CD po cijeni od samo 95 kuna). Nakon toga shvatiti ćete kako se ipak isplati. Osim Yammata zabavljat će vas i DJ Eddy (Kontrapunkt) i DJ Itcha aka Sanjin aka Sanjo (Groodanje).