"25 godina Kulušića" u Tvornici dio prvi: Lačni Franz

NikVuk

1. listopada 2005.

"25 godina Kulušića" u Tvornici dio prvi: Lačni Franz

Šaroliko društvo okupilo se u četvrtak navečer u zagrebačkoj 'Tvornici'. O prosjeku godina prisutnih možda najbolje govori rečenica mlade djevojke koja je razgovarala na mobitel – 'na koncertu sam, pijana i među sredovječnim ljudima'. Odličan dojam koji su ostavili bio bi za 5+ da su svirali malo duže od odsviranih stotinjak minuta. O svemu ponešto više, uz koju fotografiju, saznajte klikom na

U solidno ispunjenoj "Tvornici", vremenskim (ne)prilikama usprkos, u četvrtak je "Lačni Franz" odsvirao prvi koncert iz ciklusa "25 godina Kulušića", dok su kao predgrupa nastupili slovenski "Mi2", ali o njima nećemo ništa reći jer ih, nažalost, nismo dospjeli čuti.

U "Tvornici" se okupilo šaroliko društvo. O prosjeku godina prisutnih možda najbolje govori rečenica mlade djevojke koja je razgovarala na mobitel ("na koncertu sam, pijana i među sredovječnim ljudima"). Ali, da ne dođe do zabune, uz većinu koja je odavno prešla Isusove godine, bilo je tu i omladine svakojake dobi. Dakle, oni koji su se žrtvovali i izašli na onaj kijamet da bi pokisli došli u "Tvornicu" s nestrpljenjem su čekali da Predin i ekipa započnu "hod kroz istoriju", kako je sinoćnji koncert opisao sam Zoran Predin. "Na svoji strani", "Naj ti poljub nariše ustnice", "Sirene tulijo", "Ne mi dihat za ovratnik", "Vaterpolist", "Čakaj me", "Pazi da mi ne pohodiš podočnjakov" samo su neke od odličnih stvari "Lačnog Franza" koje su nam odsvirali povratnici na koncertnu scenu.

Publika ne samo da se gibala u novovalnim ritmovima Lačnog Franza, već je uz dobro poznavanje slovenskog jezika veliki dio repertoara i otpjevala. Stanke između pjesama bile su ispunjene Predinovim duhovitim crticama o sadržaju samih pjesama i kontekstu njihova nastajanja. Mora se priznati da je sve bilo začinjeno neodoljivim Predinovim šarmom koji se posebno dojmio ženskog dijela publike. Odlično uvježban band s nabrijanim Zoranom Predinom za mikrofonom definitivno je potvrdio da još uvijek imaju "zube i jaja".

I ovako odličan dojam koji su ostavili bio bi za 5+ da su svirali malo duže. Nismo gledali na sat, ali po našoj procjeni svirali su stotinjak minuta, u što je bio uključen i jedan, jedini bis. Koncert su završili svojim ponajvećim hitom, pjesmom "Zarjavele trobente" uz gromoglasno pjevanje publike, koja je svojim skandiranjem još jednom pokušala band vratiti na pozornicu, ali nažalost bezuspješno. Kome je bilo malo, a ima vremena i para može se zaputiti na neki od najavljenih koncerata u Lijepoj našoj.