Lupiga u Poljskoj na koncertu "U2"

Svjetlana Zorić

15. srpnja 2005.

Lupiga u Poljskoj na koncertu "U2"

Kao što sigurno, svi fanovi 'U2', znaju, ovaj bend već je mjesec dana na europskom tlu, gdje u prosjeku svaki treći dan svirkama puni stadione. Lupiga je imala tu čast, da nakon 23 sata drmusave vožnje dođe do stadiona Slaski u poljskim Katowicama i prisustvuje spektaklu, kojeg je, na tri sata 'počastila' i kiša. S obzirom da su nam poljski redari zbog Dinama, progledali kroz prste i pustili nas da snimamo, donosimo vam par fotki

O koncertu nema što da se priča. "U2" se ili voli ili ne, a takvi su i njihovi koncerti. Ulaz na stadion Slaski, tog prvog utorka u srpnju, otvoren je već oko 14 sati kada je unutra nagrnulo na tisuće ljudi. Svi su probali doći do svoje narukvice s kojom se moglo stajati u ograđenom dijelu stadiona, tik ispred pozornice. U "ubijanju" vremena do početka koncerta pomogli su nam brojni Poljaci koji su se raspitivali kojim mi to jezikom govorimo. Navodno, oni taj jezik potpuno razumiju, dok se mi nismo mogli pohvaliti darom pretjeranog razumijevanja poljskog.

Osim jezika, Poljaci razumiju i znakove, tako su prepoznali Dinamov grb na majici jednog od putnika iz našeg autobusa, zbog čega nam iz osiguranja nisu oduzeli fotoaparat, a kada su kasnije "snimili" da fotkamo, opet su, ovaj put neki drugi redari, vidjeli grb, pa je zabrana ostala na pukoj priči. Inače Slaski može primiti 43.000 ljudi, ali teško je procijeniti koliko je tu noć bilo posjetitelja.

Inače, "U2" su na turneji znanoj pod imenom "Vertigo" već više od tri mjeseca. Priča je započela 28. ožujka u San Diegu u Sjedinjenim Državama, a od lipnja su na europskom tlu. Najbliže što će, do kraja srpnja i u kolovozu, doći Hrvatskoj, su Milano i München. Svi preostali europski termini slijede:

19.07. Milan - San Siro
23.07. Rome - Olympic Stadium
27.07. Oslo - Vallehovin Stadium;
29.07. Gothenburg - Ullevi Stadium
31.07. Copenhagen - Parken
03.08. Munich - Olympic Stadium
05.08. Nice - Parc des Sports Charles Ehrmann
07.08. Barcelona - Camp Nou
09.08. San Sebastian - Anoeta Stadium
11.08. Madrid - Estadio Vicente Calderon
14.08. Lisbon - Alvalade

I za kraj, osim fotki, evo i točnog redoslijeda repertoara:

Vertigo
I Will Follow
Electric Co.
Elevation
New Year's Day
Beautiful Day
Still Haven't Found
All I Want is You
City of Blinding Lights
Miracle Drug
Sometimes You Can1t Make it On Your Own
Love and Peace
Sunday Bloody Sunday
Bullet The Blue Sky
Running to Standstill
Pride in the Name of Love
Where the Streets Have No Name
One

Bis1
Zoo Station
The Fly
With or Without You

Bis2
All Because of You
Yahweh
Vertigo


Jedan od većih video zidova ikada viđenih

 


Ekipa iz busa koji je do Poljske vozio 23 sata

 


Zagrijanu publiku kiša je odlučila ohladiti, ali padala je samo za vrijeme sviranja predgrupa, kada se U2 popeo na stage kiša je prestala
Svi ruke gore ...

 


Mi smo mislili da smo došli iz daleka, ali ova ekipa na koncert je potegnula iz Islanda