Zagrebparking udara

iksx@lupiga.com

2. prosinca 2002.

Zagrebparking udara

Grad je prokleto mjesto za parkiranje auta. Pokušaji da se činjenica o skučenom broju mjesta za ostavljanje limenjaka prebrodi traženjem rupa u zakona i prostora na pločniku, završe počesto okrutnim odgovorom Zagrebparkinga.
Najveće zlo od osnivanja Vojne policije, pauci Zagrebparkinga su tijekom ove godine pokupili s ulica i odveli u mrak parkirališta u Strojarskoj ulici ukupno 20 536 osobnih vozila.
Od toga su sa parking mjesta predviđenih za invalide podignuli 1 788 auta. U svojoj praksi "pauci" su istaknuli kako im osobit problem predstavljaju dovitljivi, a pokvareni vozači koji na svoja vozila lijepe invalidske naljepnice kupljene na Jakuševcu za samo pet kuna, dok pravi invalidi svoje puno bolnije i mukotrpnije dobijaju okrutnošću života.
S druge strane, odgovaraju im zlobnici, što će invalidima i tih 500 mjesta koliko je za njih rezervirano po gradu, kada ionako imaju kolica. Što je, složit će se svi redom, degutantna izreka vrijedna osude.
U sklopu što većeg uspjeha u pomicanju nepravilno ostavljenih auta, u Zagrebparkingu najavljuju postavljanje videonadzora kojim će se pomnije reagirati na nepravilnosti uočene u parkiranju.