Zagrebparking

Vuk

14. ožujka 2002.

Zagrebparking

Premještanje krivo parkiranih vozila u Zagrebu počelo je 1989. sa dva vozila tipa "Pauk". Danas vozni park dragog nam poduzeća broji 15 zlobnih vozila. Nepropisno parkirani automobili i ostala gamad odvoze se u Strojarsku ulicu u Zagrebu gdje je smješten deponij na području koje je već godinama privremeno riješenje. Najčešće intervencije "Pauka" vezane su uz strogi centar grada, a u većini slučajeva radi se o autićima ljudi koji u žurbi krivo parkiraju, o "mecama" i "bemburama" raznih gradskih ćunki, o dostavnim vozilima, o autu Vesne Pusić i političkih i diplomatskih mangi, a rijetko, ali na opći užas dignu i mrtvačka kola sa mrtvacem u lijesu kao što je to bilo neki dan u Vlaškoj
Poduzeće Zagrebparking postoji od 1965-e, premještanjem automobila se bave od '89-e kada se vozački svijet počeo zgražati promatrajući kako veliki plavi kamioni iz grada odvoze nepropisno parkirane automobile. Tokom godina poduzeće je postupno zarađivalo, organiziralo se i širilo tako da danas imamo respektabilnu tvrtku koji na području grada gradi javne garaže i nudi nova parkirališna rješenja za naše građane. Precizno sastavljenim cjenikom svojih usluga ZP će vam odnesti automobil u Strojarsku za samo 300 kn po nalogu MUP-a ili komunalne inspekcije, a ukoliko to bude po nalogu pravne ili fizičke(ono kad neka penzionerka nema šta raditi pa vam ga zovne...) osobe cijena je 375 kn(... i ode 100 maraka).Zanimljivo je da je sve teže kada već ulovite majstore kako vam uzimaju "limenog" uvaliti im neku lovu da ga spuste jer po istom cijeniku troškovi dolaska "Pauka" i započete radnje premještanja također koštaju svojih 150 kn. Upozorenje ide i vozačima dostavnih vozila do 2,5 tone jer ako nedaj Bože dođe do premještanja tih teretnih vozila u Strojarsku platit ćete 2400 kn(preko 2,5 t=3600 kn). Ovo su samo neke od djelatnosti ZP-a, skrećemo pažnju da baš zbog spomenutih cifri najviše vole ove veće automobile. Tako su prekjučer u Vlaškoj digli pogrebno vozilo sa pokojnicom u lijesu. Za plakat' od smijeha! Kako li se osjeća obitelj preminule? Direktor Zp-a Mato Kraljević priznao je da je situacija "škakljiva" ali da oni rade po nalogu policije koju je vlasnik pogrebnog poduzeća nazvao zamolivši ih da ne odvoze auto, ali policajci su ga uputili na Zagrebparking(tzv. dodavanje).
Koliko ste puta došli u centar grada i parkirali bez problema, a koliko puta vam je skucana kazna na šajbu i na kraju koliko ste puta žalili za preminulim članom obitelji, a onda su vas nazvali i rekli da ga dođete pokupiti na deponij i to brzo jer i jedan dan stajanja tamo košta.