Kupio sam novi auto

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Kupio sam novi auto

Kako je lijepo biti ponosni vlasnik potpuno novoga limenog ljubimca, pogotovo ovih dana kada mnoge svjetski poznate automobilske tvrtke opozivaju svoje proizvode zbog nekih tvorničkih grešaka, koje iziskuju hitne popravke. Ukoliko imate Nissana, Chryslera, Dodgea ili Hyundaia, ovo je prava vijest za vas, a ukoliko nemate niti jedan od ovih automobila, onda barem imate sreće.
Veliki japanski gigant u proizvodnji automobila, Nissan Motor Co., Ltd, neslužbeno poznat i kao "sportski auto za manje para", na svojoj web stranici pozvao je neke svoje kupce da se pod hitno jave ovlaštenim serviserima. Uzrok zbog kojega su u Nissanu morali opozvati 161 000 svojih prodanih automobila, je mali tvornički propust, prilikom čega je u automobile ugrađena neodgovarajuća dioda na alternatoru. Neodgovarajuća, iz razloga što je pri samoj tvorničkoj proizvodnji dioda oštećena. Alternator s takvom diodom može prouzrokovati kratki spoj, što pak može dovesti do požara, a u konačnici će vašem ljubimcu uništiti tržišnu cijenu. Greška se odnosi samo na modele Infiniti I30, Infiniti Q45 i Maxima, i to one proizvodene 1997. i 1998. godine. Vjerujem da ukoliko imate jedan od ovih automobila, nikakva utjeha vam neće biti to što sve troškove popravke, odnosno ugradnje novog dijela, snosi tvrtka. Greška je utvrđena tako što je pet vlasnika navedenih modela, mogući rasplet osjetilo na svojoj koži, odnosno motori njihovih automobila su izgorjeli.
Nissan nije jedini koji se morao odlučiti na takav potez, koji šteti samom imidžu tvrtke. DaimlerChrysler morat će popraviti 97 000 svojih Dodge Ram pickupova s dizelskim motorima iz 1997. godine, kao i 77 000 Chrysler PT Cruisersa iz 2001., a Hyundai Motors Co., jedan od najjeftinijh automobilskih proizvođača  svijeta, povući će svojih 34 000 Accenata. Kada se zbroje samo ovi slučajevi, postaje nam jasno kako barem 370 000 neispravnih automobila vozi ulicama diljem svijeta i svakog časa im može "prekipjeti".