Windays 2003.

Vuk

3. travnja 2003.

Windays 2003.

Rano proljeće je svakako vrijeme u koje, ako za to imate priliku i nešto konkretnije u džepu, treba posjetiti Opatiju. Tijekom proteklih nekoliko dana, točnije od 1. do 4. travnja ovaj naš kvarnerski biser treću godinu zaredom je domaćin Windays okupljanja

Microsoft Windays naziv je konferencije koju organizira Microsoft Hrvatska uz pomoć sponzora i pokrovitelja koji zauzvrat imaju priliku predstaviti i uvaliti svoje usluge na info-štandovima, koji su ove godine postavljeni u opatijskom hotelu Imperial. Mjesto je to povezivanja informatičkih stručnjaka iz cijele Hrvatske, ali i nekih uvaženih imena iz ostatka informatičkog svijeta, poglavito iz zemalja saveznika u iračkom ratu koji se ovdje gotovo ne spominje.
Nakon glamuroznog svečanog otvaranja u utorak u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner počela su predavanja podijeljena po stupnju zahtjevnosti, a namijenjena rukovoditeljima, IT stručnjacima, programerima i ostalim najzahtijevnijim korisnicima moderne tehnologije. Opći pregled, razmjena iskustava, odabir tehnologije, poslovne prednosti, implementacija, programi ... neki su od glavnih ciljeva ovog okupljanja.
Sama predavanja raspoređena su u 9 dvorana, odnosno 4 hotela, jednoj vili i jednom kulturnom domu. Ovako veliku organizaciju dakako može si priuštiti samo Microsoft čiji će vam članovi drage volje predočiti statistiku ovih konferencija. Za usporedbu valja navesti povećan broj sudionika, sa lanjskih 700 i nešto na ovogodišnjih 1013. Isto tako lani su predavanja bila na 6 lokacija (tri manje), trajala su kraće i bio je manji broj predavača. Hoteli su okupirani i skupi, primjetan je nepoznat broj gostiju iz Austrije i Njemačke, mahom umirovljenika. Najveća zamjerka ide kiši koja traje koliko i događaj, a pohvala dobroj klopi i večernjim zabavama koje su organizirane svake večeri u drugom hotelu gdje dolazi do masovnog muktaškog prežderavanja i opijanja. Večeras je tako treća zabava tzv. završna na kojoj će glavnu riječ imati članovi grupe Cubismo.

Iz Opatije za Lupigu samo vaš "Željko Korpar".

www.microsoft.com/Croatia/windays/default.asp