Microsoft Windays 2002

Vuk

14. ožujka 2002.

Microsoft Windays 2002

Jeste li čuli za Microsoft Windays? Naziv je to okupljanja najvećih informatičkih profesionalaca, drugu godinu zaredom u Opatiji. Ove godine nadmašili su sami sebe (a znamo koliko para imaju). Što reći kada se na jednom mjestu popije preko 20 000 raznih pića, razmotaju deseci kilometara kablova i kada preko 700 ljudi uživa u predavanjima.
OPATIJA- 23.-26. travnja
Četiri dana vrhunske tehnologije na djelu. Preko 700 uglavnom IT profesionalaca posjetilo je drugu godinu zaredom, centralnu Microsoftovu tehnološku konferenciju. Predavanja najpoznatijih svjetskih i domaćih stručnjaka, najmodernija konferencijska komunikacijska mreža, radionice i naravno, skupa zabavna druženja obilježila su protekla četiri dana u Opatiji. Ovaj događaj popunio je gotovo sve hotele u Opatiji i stvorio veliku gužvu u gradu. Najnovije tehnologije i rješenja predstavili su brojni Microsoftovi stručnjaci iz Europe i svijeta, koji su time ukazali na pravac budućih tehnoloških kretanja. Kao središnje mjesto događaja kao i prošle godine odabrana je Kristalna dvorana hotela Kvarner, a sve skupa je održano na šest lokacija. Prilikom registracije podijeljene su akreditacijske iskaznice bez kojih nije bio moguć posjet predavanjima, ručkovima i večernjim zabavama. Uz brojne izlagače i sponzore "Kristalka" je bila ispunjena štandovima, sa oko četrdesetak umreženih računala glavnog sponzora Compaqa, 5 projektora, mnoštvo stolica na kojima su iskustva stečena u radu na određenom projektu izmjenjivali stručnjaci i korisnici koji su ih implementirali u svojim poslovnim sustavima. Ovo je ujedno bila i najveća promocija XP Windowsa na čijoj platformi se sve odvijalo.
Kako bi se lakše pratila predavanja su bila organizirana po stupnju zahtjevnosti. Predavači su bili iznimno dobre volje i pripremljeni na sva pitanja. Communication sponzor bio je naravno Hrvatski telekom.
Meni osobno najupečatljivijih 5 minuta konferencije predstavlja Microsoftov uvodni, reklamni spot koji je na očito iznenađenje svih napravljen u Hrvatskoj. Radi se o trodimenzionalnoj animaciji u kojoj se isprepliću slike gotovo svih vremenskih razdoblja i softwerski pojmovi iz Windowsa. Svaka večer u Opatiji imala je i zabavni program. Prve večeri to je bila svirka Jimmya Stanića u Milleniumu, druge američka zabava (hamburgeri i pizze) u "Kristalki", a zadnje večeri koncert Olivera Dragojevića u discoteci "Coloseum".
Organizatorska ocjena dostiže visoku ocijenu, definitivno veću, ali i skuplju od one Ciscove u Rovinju. Prvog dana na otvaranju osim direktora Microsofta Hrvatska Gorana Radmana, na govornicu su izašli Goran Granić, Ivica Mudrinić, Božo Prka i mnogi uglednici. Veliko i zanimljivo okupljanje. Za kraj vam ostavljam stranicu.