Najrazorniji virus

Ivor Car

20. ožujka 2003.

Najrazorniji virus

Upozorenja nikada ne pretek - moto je kojim se ja ponekad vodim, pa sam odlučio upozoriti vas na novi virus, iako ste možda o tome već upozoreni. Pogotovo sam to odlučio jer ovaj virus smatraju najrazornijim u povijesti virusa i za njega nema lijeka. Dolazi putem e-maila naslovljenog sa ....
Obavijest o "Najgorem virusu" mogli ste dobiti mailom ili pročitati na web site-u američke svepoznate televizijske kuće, CNN. Virus je navodno otkriven prije dva dana i to putem antivirusnog programa McAfee. Smrdi malo na reklamu, ali neka. Lijek za štetočinu još uvijek nije pronađen, a u klasifikaciji kompjuterskog "gospodara" Microsofta odmah je upisan kao najrazorniji do sada. Ukoliko mislite da to i nije neki bed, pročitajte što neimenovani virus radi.
Za sada virus možete dobiti putem e-maila čiji je subject "A Card for You" ili "A Virtual Card for You". Nakon što otvorite takav mail, virus sam sebe pošalje svim osobama iz vašeg adresara, a potom zamrzne vaš kompjuter. Tada vi isprobavate raznorazne fore, tipa Alt+F4 ili Ctrl+Alt+Delete, i konačno restartirate svoj kompjuter. Za to vrijeme štetočina je potpuno i jednostavno razorila Sector Zero na vašem hard disku, u kojem su pohranjene najvažnije informacije za funkcioniranje harda, koji zbog toga morate izvaditi iz kućišta i baciti na prvo odlagalište otpada.
Dakle, mislim da ste svi sve dobro shvatili, pogotovo dio da za problem nema rješenja, osim onoga da kada dobijete mail naslovljen sa "A Card for You" ili "A Virtual Card for You", isti smjesta izbrišete iz vašeg inboxa, a potom i ispraznite smeće, neka ostane zarobljen u bespućima weba. Jedino se nadam kako niste izbrisali mail u kojem vam je vaša najdraža osoba poslala čestitku u kojoj piše, možda, I love you.