"Volim te Ceco" u Splitu i Google bez slova "l"

Ivor Car

15. veljače 2007.

"Volim te Ceco" u Splitu i Google bez slova "l"

Kako i najveći griješe internet korisnici mogli su se uvjeriti jučer kada je vjerojatno najpoznatiji web sajt svijeta ostao bez jednog slova u imenu koje su povodom Valentinova ukrasili jagodom prelivenom čokoladom (sic!). Još se više potrudio nepoznati Splićanin, nesretno zaljubljen u stanovitu Svjetlanu. On je, naime, ispisujući na cesti dvometarska slova svojoj ljubavi poručio "Volim te Ceco"

Kako to uobičajeno radi na sve "važnije" datume, Google je i jučer povodom Valentinova stilizirao jedno svoje slovo. Ovog puta to je bilo drugo slovo g u imenu te najveće svjetske web tražilice. Međutim, čini se da su dizajneri nehotice izostavili slovo l, pa se tako cijeli jučerašnji dan Google zapravo zvao Googe. Ipak valja dati prostora umjetničkoj slobodi pa ostaviti mogućnost da je cijela stvar tako i isplanirana.

 

No, nešto više truda, nego što je to ukrašavanje slova g s jagodom prelivenom čokoladom, što bi valjda zaljubljene trebalo podsjećati na ljubav, pokazao je nepoznati mladi Splićanin. On je pod okriljem mraka na raskrižju Velebitske i Ulice Slobode prometnu traku ukrasio ogromnim natpisom - "Volim te Ceco". Fotografiju je snimio fotoreporter Jutarnjeg lista, a voljena Ceca navodno stanuje u zgradi s koje se poruka najbolje vidi, te je "grafitera" ostavila uoči vjenčanja.