Uoči izbora CD "Dosta" došao s nepopravljivom greškom

Ivor Car

11. rujna 2006.

Uoči izbora CD "Dosta" došao s nepopravljivom greškom

U susjednoj Bosni i Hercegovini, koja je dobrom dijelu Lupeže i nešto više od običnog komšiluka, neumoljivo se zahuktava predizborna kampanja. Ujedno s njome jača i rad pokreta "Dosta", koji nezadovoljan trenutnim stanjem u državi, građane BiH već mjesecima poziva na ulice . Tu se uključio i naš Frenkie snimivši angažiran CD čiji će prihodi od prodaje popuniti blagajnu pokreta, ali upravo se dogodio neviđen baksuzluk

Kako sam Frenkie reče, dogodio se rijetko viđen baksuzluk. Njegov i Miretov dugoočekivani CD, simbolično nazvan "Dosta" stigao je na konačno odredište, u Bosnu i Hercegovinu, ali s greškom. Naime, cijela tiraža od nemalih tisuću komada, ima isti feler - pogrešan format zapisa. Iako se greška uklanja, pitanje je kada će se "Dosta" napokon pojaviti na tržištu, a cjelokupni prihod od prodaje disca namijenjen je blagajni pokreta "Dosta".

Sam pokret smatra da su se oba doma Parlamenta Federacije BiH pokazala nemoćnim na više polja, a to se, po njima, može izliječiti samo masovnim izlaskom na ulice i iskazivanjem nezadovoljstva. Proteklih su mjeseci organizirali brojna okupljanja diljem BiH, a već je u legendu ušlo ono koje se više subota za redom, točno u podne održava ispred Skupštine BiH. Budući se u susjednoj državi zahuktava predizborna kampanja, pojačava se i rad pokreta. Čime se sve bavi "Dosta" možete pogledati na ovom linku, a od danas pa nadalje svoju će podršku dati i Lupiga na kojoj će se vrtiti njihov banner.

Ipak, za utjehu svojim brojnim obožavateljima Frenkie i Mire predizborni singl "Ovdje" postavili su na net, te ga možete poslušati na ovom linku. Podsjetimo kako se Frenkie na izdavanje albuma odlučio iz čiste ogorčenosti bosanskohercegovačkom političkom scenom, zbog čega je svih 11 pjesama socijalno angažirano i vrvi kritikama "BH stanja" s namjerom da "digne što veću prašinu i probudi što više pasivnih mladih ljudi". Među ostalim na albumu će se naći himna navijačke skupine BH-Fanaticos, naslovljena s "Rat savezu", a neće proći ni bez gostovanja Ede Maajke.