U SPOMEN NA ANTU PERKOVIĆA: Ne propustite "Hoerspiel", malu igru za slušanje i gledanje

N.K.

6. travnja 2017.

U SPOMEN NA ANTU PERKOVIĆA: Ne propustite "Hoerspiel", malu igru za slušanje i gledanje

U spomen na nedavno preminulog novinara, pisca, rock kritičara, glazbenika i glumca Antu Perkovića, u nedjelju i ponedjeljak u Zagrebu će biti održane još četiri izvedbe izvrsne kazališne predstave "Hoerspiel", autorice Pavlice Bajsić Brazzoduro. U pitanju je jedinstvena igra kazališta i radija, predstava praćena oduševljenim kritikama, u kojoj je nastupao i Perković.

"Mislim da nas predstava 'Hoerspiel' prije svega uči da ponovo otkrivamo slušanje. Ne samo radijskih sadržaja, nego i drugih ljudi i riječi, značenja i zvukova koji su oko nas, ali smo ih prestali primjećivati. Zbog ovog vremena u kojem je slika toliko dominantna, mi najčešće uši gotovo i ne koristimo. Zato kroz 'Hoerspiel' mi pokušavamo ljudima otvoriti taj prostor maštanja, prostor interpretacije, prostor zamišljanja stvari koje čuju", govorio je o ovoj predstavi prerano preminuli umjetnik.

Izvedbe "Hoerspiela" posvećene Anti Perkoviću bit će održane u Kući Arko, u Basaričekovoj 24, na zagrebačkom Gornjem gradu. U nedjelju, 9. travnja, predstave počinju u 17.00, 19.00 i 21.00 sati, dok će predstava dan kasnije na istom mjestu biti održana od 17.30 sati. Prihodi od ulaznica namijenjeni su za humanitarne svrhe.

"Sve što za Antom ostaje, u prostorima preklapanja medija i žanrova, svjedočanstvo je očaravajuće igre u neumornoj potrazi za novim izrazima. Rock-sastavi, rani i kasniji, albumi s bendom Djeca, kantautorski solo albumi, autoironični i konceptualni, kompaktni diskovi i vinyl ploča, spotovi, performansi, radiofonijski teatar, kazališne izvedbe, istaknuto mjesto u skupini Montažstroj iz uvjerenja da umjetnost treba provocirati, ili u predstavi Hoerspiel, iz vjere da nas umjetnost može izliječiti", zapisala je Ljubica Letinić, jedna od sudionica "Hoerspiela", u sjećanje na svog kolegu Perkovića.

Pozivamo vas, na koncu, na "očaravajuću igru", nakon koje ćete drugačije slušati zvukove. Nedjelja i ponedjeljak, Kuća Arko, Basaričekova 24.

​Rezervacija ulaznica je obavezna, a svoje ulaznice možete osigurati pozivom na ​mobitel 098/614-626​ ili putem e-maila radiophonic.thaether@gmail.com. Više o događaju saznajte na Facebook stranici Hoerspiel: mala igra za slusanje i gledanje ili na ovom linku.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: plakat/Hoerspiel, autor Jadranko Marjanović