Tko je zakasnio zapravo i nije

Ivor Car

18. prosinca 2003.

Tko je zakasnio zapravo i nije

Znate ono kad negdje kasnite, a sve vam se veličanstveno poklapa da ne može bolje. Na kraju dolazite ne samo na vrijeme, već shvaćate da imate još i viška vremena. Dobar je to osjećaj, samodopadan do krajnjih granica, bez obzira što vi sami u "stizanju" niste imali preveliku ulogu. Nešto slično dogodilo se sa natječajem "Ponovno otkrivanje utopije" koji u nečijem "stizanju" igra glavnu ulogu

Natječaj 'Ponovno otkrivanje utopije' je službeno završen, a neslužbeno će sve priče koje pristignu do kraja ove godine biti uvrštene u izbor.

Često se dogodi da natječaj postane vidljiv u trenutku kada je završen ili se autorice i autori sjete kako nisu poslali svoju priču. Stoga, natječaj neslužbeno ostaje otvoren još 13 dana, kada će konačno biti zatvoren.

Natječaj su raspisali biblioteka Što čitaš? [www.stocitas.org] i Libra Libera [www.attack.hr/libera], a do službenog završetka natječaja su zaprimljeni radovi 77 autorica i autora, odnosno 98 priča o utopijama i antiutopijama. To je iznimno dobar odaziv s obzirom na činjenicu da je tema natječaja bila unaprijed određena.

Rezultati natječaja će biti objavljeni na navedenim web stranicama, a knjiga 'Ponovno otkrivanje utopije' će biti objavljena tijekom proljeća 2004. godine.