Web natječaj za kratku priču

Božidar Alajbegović

18. travnja 2003.

Web natječaj za kratku priču

Lupigina rubrika "Kolumna" napučena je gomilom stanovnika weba čiji su literarni talenti neosporni i neizmjerni. Upravo zbog toga vam sa veseljem prenosim vijest da je napokon došlo vrijeme da te svoje talente unovčite. I ukoričite. Dakle, Ivane K., RR, Lijeni, iksx, Silvach, Ivor i svi vi ostali nešto manje aktivni Lupigini kolumnisti - želite li bar donekle ublažiti propuh u svojim lisnicama, a nadopuhati malo ega - ova novica je upravo vama namijenjena...

Za početak želio bih iskoristiti ovu priliku da vam ukažem na internet sajt www.fusnota.com, koji, vjerovali ili ne, u svojoj rubrici linkovi ima link i na našu rubriku književnih recenzija "Čitali smo". No,  to je i razumljivo, budući da se fama o recenzentskim bravurama vašeg dragog Bozze širi brže od SARS-a, a kako je Fusnota sajt namijenjen knjiškim moljcima i svim ljubiteljima pisane riječi, neoprostivo bi bilo da svojem čitateljstvu uskrate uvid u bogat recenzentski ogranak Lupige, zar ne? I tisuću im puta hvala na tome!!!  
A jedna od uloga svakog pravog knjižnog sajta (što Fusnota u svakom slučaju jeste) je i ta da mladež potiče na kreativno literarno stvaralaštvo, a poradi obogaćenja domaće književne scene. U tu svrhu, Fusnota se, u suradnji sa internet portalom www.monitor.hr, odlučila na pokretanje natječaja za najbolju kratku priču. Svi etablirani krotitelji tipkovnica i još neafirmirane buduće književne zvijezde, stari majstori pisane riječi i novi talenti, te već prepoznati, ali i oni još neprepoznati geniji spisateljski,  pozivaju se da svoje kratke prozne uratke do 01.srpnja 2003. godine šalju e-mailom na adresu natjecaj@monitor.hr, i to tako da u e-mailu navedu svoje ime i prezime, a priču prilože u privitku (odnosno attachmentu). Žanr i tema priča nisu određeni, tj. data vam je puna autorska sloboda, uz jedini uvjet da su priče napisane na hrvatskom jeziku i nisu prethodno nigdje drugdje objavljene.
Najbolje priče odabrane od stručnog žirija biti će uvrštene u posebnu zbirku kratkih priča koja će potom biti objavljena u nakladi kuće Jesenski i Turk, a honorare autorima uvrštenih priča osigurava generalni sponzor natječaja, internet book shop www.superknjizara.hr.
Dakle, želite li da se za vašu literarnu darovitost čuje i nešto šire, odnosno izvan najužeg kruga rodbine i prijatelja, ili pak  želite napokon ugledati svoje ime unutar korica kakve knjige, ili ste začudo nešto skromniji pa bi htjeli samo da stručni žiri procjeni kvalitetu vaših proznih pokušaja, e-mail adresa natjecaj@monitor.hr otvorena je upravo za vas, a nije zgorega ni ponoviti: do 01.srpnja 2003. godine.
Dakle, tastature u ruke i ... SRETNO !!!