Što je novoga?

Ivor Car

26. srpnja 2004.

Što je novoga?

Vidim nitko ništa ne pita, pa pretpostavljam da je jasno kako je prošloga tjedna novica "Što je novoga?" izostala zbog uvođenja ljetne sheme na Lupigi. Kad može svakojaka fukara imat ljetnu shemu, što ne bi mogli i mi? A i nije se ništa posebno dogodilo u ta dva tjedna, osim što su neradnici postali još veći neradnici, a radnika je sve manje, jer ljeto u punom jeku nezaustavljivo uzima svoje "žrtve"

Dakle, zbilja nema nikakve prepreke da do kraja osmog mjeseca, odnosno do početka devetog, ova novica postane dvotjedna. Ljetna špica je krenula, nigdje nema nikoga, pa tako nema ni nas. Rjeđe se piše, a rijetko se i čita. Čini se da je barem trećina naših redovnih posjetitelja na godišnjem ili apstinira od Lupige. Statistiku još samo spašava fotografija Halle Berry u toplesu koju sam prije dvije godine objavio uz recenziju poprilično lošeg filma Swordfish, koji je ostao zapamćen upravo zbog scene u kojoj se Halle pojavljuje u toplesu. Uglavnom nekim čudom se događa slijedeće. Kada se u Google-ovu pretragu fotografija upiše Halle Barry naked jedina fotografija na kojoj se traženo i ostvari biva spomenuti Lupigin screenshot. A nakon nedavne Halle-ine aferice taj pojam postao je poprilično tražen, zbog čega na Lupigu dnevno dospije petstotinjak surfera, željnih glumičinih sisa i golotinje, koji, pretpostavljam, ne znaju ni riječ hrvatskog jezika.

A što reći o protekla dva tjedna? Objavili smo našu novu kolumnisticu Maju, što je bila i jedina naša najava. U ta dva tjedna u radu ovog sajta sudjelovalo je tek osam Lupeža, sa sve skupa 31 tekstom, što je zadovoljavajući prosjek za tjedan dana, ali ne i za dva. Još poraznije je to da je pet od osam, u proteklom razdoblju, aktivnih Lupeža zajedno skuckalo tek 5 ID-eva. No, i to je produkt ljetne sheme. Od tih ID-eva vrijedilo bi izdvojiti nekoliko njih: Otvoreno pismo "Iskonskog hrvatskog desničara", naš posjet Festivalu Lent, najavu jednog drugog festivala – Ex-Yu Rocks, Kaštelanski rulet Roberta Marića, tabelu s kaznama za određene prometne prekršaja oprema novom Zakonu o sigurnosti u prometu, te neke nevjerojatne pretrage okončane na Lupigi. Ima dosta toga za izdvojiti, a treba spomenuti i povratak Tata Branka među aktivne kolumniste.

U dva tjedna glasanja, naši posjetitelji su se jasnom većinom izjasnili protiv nove odredbe koja predviđa kažnjavanje vozača i za najmanju količinu alkohola u krvi. Gotovo 50 % glasova je spomenutoj odredbi reklo Nikako! 4 asa je dobilo ravno 100 glasova, ili velikih 20%, bez obzira što se mnogi bune protiv korištenja te velike četvorke u našim anketama. Sve u svemu, teško je bilo to anketno pitanje, stoga ćemo ovaj put u nešto ležernijem tonu predstaviti novu anketu.

Za koga biste glasali na predsjedničkim izborima? – pitanje je naše nove ankete, koja će se kao i njena prethodnica, na sajtu zadržati dva tjedna. Atraktivnih kandidata ima na sve strane i teško je pronaći pravu desetoricu, zapravo devetoricu, jer jedno je mjesto rezervirano za 4 asa, ali evo potrudili smo se, a vi birajte.

PohvaleBozzo, a tko drugi? PokudeRiječni rak, a tko drugi? Najavenemamo, nego šta? Doviđenja