Što je novoga?

Ivor Car

12. srpnja 2004.

Što je novoga?

"Što je novoga" – po "238" put, upravo kreće i govori vam kako se dolazak ljeta na Lupigi već laganini primijeti, pogotovo što se tiče one, za nas, karakteristične neučinkovitosti, jer ovaj tjedan aktivno je bilo tek šestero Lupeža, i to tek u mahovima. Imam i jedan novi zaključak - tko bi rekao da na Lupigu dolazi toliko liberalnih surfera, koji su na prošlotjednu anketu odgovorili sa "Zašto ne?"
Red je da se odmah pozovem na amandman 25 koji mi omogućava da mi ne bude bed što na Lupigi još uvijek nema, u prošloj "Što je novoga", najavljene kolumnistice. No, zato je tu novi putopis s Brijuna, koji je također na jedvite jade osvanuo na ovom sajtu. Dolazak ljeta na Lupigi se već počeo primjećivati, kako po broju posjeta, koji je u laganom padu, tako i po neučinkovitosti, koja je doduše tipična karakteristika Lupeža. U proteklom tjednu zabilježili smo tek 19 ID-eva (4 manje nego tjedan iza), a u njihovoj izradi sudjelovalo je tek šestero Lupeža, i to troje njih po jedan ID, a dvoje po dva. Sramota, reklo bi se, koja pretvara ovaj sajt isto-različitomišljenika u obični blog. Još gore je to što niti jedan od tih tekstova nije zavrijedio da ga posebno istaknem, osim naravno Svjetlaninog putopisa koji sam već linkao. Zapravo, ispričavam se, tu je još i potez genijalnosti našeg Riječnog raka, te reportaža s novosadskog EXIT-a, opet u režiji Svjetlane, što je u ovom trenutku čini jedinim konkurentom za pohvalu. Eh da, od zanimljivosti nekakvog kvazijubilarnog tipa, treba izdvojiti činjenicu da je Lupiga prešla brojku od 3 000 ID-eva. Netko od Lupeža bi sigurno za ovo nevjerojatno "postignuće" predložio kakvu pijanku …

Sudeći po prošlotjednoj anketi Lupigu posjećuju ponešto liberalniji surferi. Istina, većina "anketiranih" (45 %) ni pod koju cijenu ne bi dopustila posvajanje djece homoseksualnim parovima, ali je tu i 30 % onih koji ne vide razloga zašto se takvo nešto ne bi dopustilo. 4 asa su ovoga puta podbacili, pa se nalaze na zadnjem mjestu, što je vrlo čudno s obzirom na kompleksnost anketnog pitanja.

Ovotjedna anketa također je ozbiljna i bavi se jednim od najvećih neprijatelja čovjeka za volanom. Riječ je dakako o alkoholu u krvi. Stoga da vidimo, jesmo li protiv ili smo za ili možda 4 asa.

Još samo pokude, pohvale i najave, pa je gotova i ova "238" novica "Što je novoga". Pohvalu upućujem jedinom kandidatu za istu, zapravo ispravka, nazovimo stvari pravim imenom, dakle – kandidatkinja. Svakako je riječ o Svjetlani. A sad pokuda … kome … kome … kome … Pa ja sam skroz zaboravio na Venturu, sve dok ga neki dan nisam vidio. Zašto je taj čovjek neopravdano izostavljen iz podrubrike pokuda, to nitko ne zna. Jasno je tek da takvo ignoriranje Venture neću dopustiti, stoga je upravo on taj koji je ovoga tjedna fasovao pokudu. Što se tiče najava bit ću skroman, tu je tek ona, za prošli tjedan, najavljena kolumnistica.