Što je novoga?

Ivor Car

8. ožujka 2004.

Što je novoga?

Gle, opet kasni ova novica. Čudo jedno, neviđeno. Neviđeno, bez obzira što je viđeno već zadnja četiri tjedna, ali koga je ionako briga za to. Važno je da je protekli tjedan bio najneproduktivniji u povijesti Lupige. Uvjerljivo, bez obzira na novi rekord što se dnevnih posjeta tiče. Saznali smo kako će Porina za najbolji album "maznuti" Hladno pivo, dok šanse za to nema "Dječja pjesma Eurovizije", a sada malo politike

Još jedan je ovo neučinkoviti tjedan Lupeža. Zapravo, to, Lupeža, je vrlo zanimljiva etiketa. Jer tko su zapravo Lupeži? Je li to tek onih pet osoba koje su u proteklom tjednu proizvele 15 ID-eva. Točnije, 11 novica, te po jednu e-ciklopediju, kolumnu i književnu i filmsku recenziju. Stvar postaje još zanimljivija doda li se tome da su tri od tih pet osoba u svemu tome participirale sa po samo jednim tekstom. Mislim da te brojka govore sasvim dovoljno same za sebe i ne traže nikakvo dodatno pojašnjenje, osim, možda, napomene – jadno. Tko zna, možda ovaj tjedan bude još i gori. Usprkos tome, nakon tri tjedna pauze imamo novi rekord u broju posjetitelja. Dogodio se to u četvrtak kada je u svoj Address bar 2 629 osoba ukucalo "www.lupiga.com".

Prošlotjedna anketa rekla nam je ponešto o vašem glazbenom ukusu. Što se tiče vas, Porina za najbolji album treba odnijeti Hladno pivo s albumom "Šamar". Iznenađujući, barem za mene, bio je plasman Miroslava Škore na drugo mjesto. Shvatit ću to kao ljutu zahebanciju, baš kao što je to treće mjesto naših vječnih favorita, 4 asa. Najmanje, zamislite čuda, glasova imaju "Razni izvođači - Dječja pjesma Eurovizije", te, sad stvarno vidi čuda, Leut Magnetic sa albumom "B612".

Ovotjedna anketa potaknuta je novim haškim optužnicama, za koje, opet čudo, nitko od zaduženih za takve stvari u Ministarstvu pravosuđa, nije znao, iako se to danas pokazalo netočnim, iz čega možemo zaključiti kako nas naši političari bezočno lažu. Dakle, pitanje je: Je li dosta haških optužnica, a vidjet ćemo što ćete odgovoriti.

Pohvalu sam prisiljen dati Bozzi, koji je ustvari, budimo objektivni, i zaslužio istu, u bilo kojim uvjetima. Nemam prigovora, samo izražavam žal za nedostatkom kandidata. Što se tiče pokuda kao i prošli tjedan dvojio sam između istih likova, Riječnog raka i iksx-a (ili kako se već zove). Podjednako su je zaslužili i jedan i drugi, a dobiva je iksx samo zato što ju je prošloga tjedan dobio Riječni rak. Od najava ćemo vas obasuti najavom nove kolumnistice i eventualno novim putopisom. O tom potom.