Novi serijal Tate Branka

Ivor Car

28. veljače 2004.

Novi serijal Tate Branka

Pravi Lupež sigurno je primijetio kako već duže vrijeme na Lupigi nema našeg kolumniste Tate Branka, definitivno najduhovitijeg i najvrjednijeg, te ujedno i najstarijeg godinama, ali najmlađeg duhom od svih Lupeža. Razlog tome nije bitan, nego bitnim držim upozoriti vas na novi serijal kolumni, sada već legendarnog Tata Branka

Zapravo sam u uvodu rekao većinu onoga što sam naumio reći. Tata Branko je na jedno kratko vrijeme odlučio prestati sa kolumnama iz odličnog serijala "PASMATER FAMILIAS", te se malo bacio na eksperimentiranje.

Radni naslov tog eksperimenta je Štorija Dalmatina, a predstavlja, rekli bi, pomak na jug. Jer, uvjetno rečeno, sa humora u zagrebačkom duhu, Branko prelazi na jedan sasvim drugačiji tip ne samo humora već i narječja kojim piše. Jasno, riječ je kako i sam naslov serijala govori, o "dalmatinskom" eksperimentu.

Sve to skupa ne znači da se Tata Branko iz Norog mesta preselio negdje na plavi nam Jadran, niti da već uskoro nećete ponovno moći uživati u "PASMATER FAMILIAS". Prva priča iz novog serijala nalazi se skrivena iza ovih sedam znakova XOXOXOX.