Što je novoga?

Ivor Car

1. ožujka 2004.

Što je novoga?

Opet kasni ova novica, a sada ću s vama podijeliti razloge koji su doveli do toga. Inače, po starom, lijenost, nerad, ali s druge strane imamo novu, zanimljivu anketu, dok smo u staroj anketi zaključili kako su riječi Riječnog raka – Malo nas je al' smo nejebice – poprilično točne, jer oni koji se u korizmi nečega odriču, odriču se seksa. Od drugih novosti u pohvalama bilježimo i jedan presedan, a more bit' bidne i dvije najave

Glavni razlog zbog kojeg ova novica kasni već treći tjedan za redom je to što je iksx (ili kako se već on sada zove) u jednom nezgrapnom pokušaju povratka u dječje dane, strateški loše vukao poteze kod Prohorovke i Dnjepra, te što njegova Francuska nikako nije mogla parirati argentinskim čarobnjacima. Eto, to je razlog i samo zbog toga dotična persona neće dobiti pokudu, ipak je bio zaokupljen bitnim stvarima, ali o tome nešto više na kraju ove novice. Prošli tjedan protekao je također u određenoj lijenosti, iako su "rezultati" dosta bolji nego tjedan prije. Zabilježili smo 24 ID-a, odnosno teksta, a osobito veseli što su se napokon malo pokrenule i druge rubrike, pa tako novosti sada ima i u filmu, e-ciklopedijama i receptima. Na štetu novica, ali šta je tu je. Još uvijek se ne nastavlja onaj progresivni rast dnevnih posjeta, pa se i drugi tjedan za redom ne možemo pohvaliti novim rekordom. U nedostatku tema za hvalisanje u maniri NOV@ TV izvući ćemo iz rukava podatak kako je u četvrtak oboren rekordan broj u hits-ova – 140 000

Prošlotjedna anketa djelomično je potvrdila riječi moje najdraže mušterije, Riječnog raka, koji je jednom priliko napisao – Malo nas je al smo nejebice. Dakle, na pitanje čega se odričete u korizmi, četvrti po brojnosti bio je odgovor – seks. Unatoč, prividno tek, četvrtom mjestu, zapravo je seks najčešća stvar koje će se Lupigini posjetitelji odreći, jer najviše vas (30%) ne odriče se ničega, 15% se pita šta je to korizma, a teško je vjerovati da će se itko odreći 4asa, iako je to ustvrdilo 10% anketiranih. Rastužuje to što će se Lupige odreći samo 7 osoba, među koje sam se ugurao i ja osobno. Zaslužili smo više.

Nova anketa pozabavit će se kandidatima za Porin, točnije kandidatima za najbolji album. Popis je ovdje i na anketi pa da vidimo, tko je zaslužio Porina.
1. Bare i Plaćenici -"A sada …"
2. Razni izvođači - Dječja pjesma Eurovizije
3. Pips, Chips & Videoclips - "Drveće i rijeke"
4. Nina Badrić - "Ljubav"
5. Miroslav Škoro - "Milo moje"
6. Bolesna braća - "Radio Fanfara"
7. Hladno pivo - "Šamar"
8. Leut Megnetic - "B612"
9. 4 asa - "4 asa"
10. Nitko od ovih

E sad na pohvale, pokude i najave. Borba za pokudu odvijala se između iksx-a (ili kako se već on sada zove) i Riječnog raka. Kako je ovaj prvi loše igrao s Francuskom i vukao loše poteze kod Prohorovke i Dnjepra, bilo bi pretjerano da mu uvalim još i pokudu. Takvo nešto nije slučaj s Riječnim rakom koji već dva tjedna nije napisao ni slova, pa čak ni u obliku komentara. Pogotovo iritira njegovo zavlačenje s drugim dijelom kolumne, a koji je obećao objaviti čim prvi dio dobije dvadeset komentara. To se dogodile ima već gotovo dva mjeseca. U trenutku spoznaje te činjenice došao sam u napast da mu dam pokudu za 50 tjedana unaprijed, ali, eto, nisam. S druge strane, pohvalu neću dati nikome, jer koliko god se trudio naći nekog kandidata za istu, njega nije bilo. Jedan presedan nije na odmet. Možda je ovo prilika da najavimo novi putopis iz Portugala i novu kolumnisticu, a možda i nije. Do tada od mene imate neugodan pozdrav, najsličniji urliku.