SKRIVENA PROJEKCIJA: Ta divna stvorenja gledala su „Ta divna stvorenja“ u Zoološkom vrtu

V.J.

5. srpnja 2017.

SKRIVENA PROJEKCIJA: Ta divna stvorenja gledala su „Ta divna stvorenja“ u Zoološkom vrtu

Ta divna stvorenja gledala su „Ta divna stvorenja“ u zagrebačkom Zoološkom vrtu

O čemu se tu zapravo radi? E pa radi se o skrivenoj projekciji Motovun Film Festivala koja je u prekrasan i za gledanje filmova vrlo neuobičajen ambijent Zoološkog vrta jučer namamila najmanje dvjestotinjak ljudi. A tamo se gledao kultni dokumentarni film „Ta divna stvorenja“, Jamieja Uysa, redatelja javnosti najpoznatijeg po svevremenskoj komediji „Bogovi su pali na tjeme“.

„Te davne 1976. godine dokumentarac o afričkim životinjama bio je najgledaniji film u zagrebačkim kinima, prestigavši čak i Spielbergove 'Ralje'. Urnebesne scene u kojima se afričke životinje ponašaju kao ljudi nasmijavale su generacije i generacije odraslih i djece od 5 do 95 godina“, objasnili su iz Motovun Film Festivala koji će do početka ovogodišnjeg festivala u Zagrebu održati ukupno četiri skrivene projekcije. „Ta divna stvorenja“ bila su druga skrivena projekcija po redu, a pred nama su još dvije – „Noć na zemlji“ (11. srpnja) i „Let iznad kukavičjeg gnijezda“ (13. srpnja) – obje na još uvijek nepoznatoj, odnosno skrivenoj lokaciji, a ako ste zainteresirani nema vam druge nego da pratite Facebook stranicu Motovun Film Festivala.

Ta divna stvorenja
"Ta divna stvorenja" sinoć u zagrebačkom Zoološkom (FOTO: Nina Đurđević)

Zagrebački Zoološki vrt otvoren je još davne 1925. godine, kada su tamo dopremili tri lisice i dvije sove, čime je zaradio titulu najstarijeg ZOO vrta u jugoistočnoj Europi. Već godinu kasnije u njemu je živjelo 320 životinja, a danas je on dom za više od 2.200 jedinki. Projekciju u ovom neobičnom ambijentu pratila je naracija nedavno preminulog velikana hrvatskog glumišta Relje Bašića. U improviziranu kino dvoranu na otvorenom ulazilo se u 20:45 sati sa strane Fakultetskog dobra, a svi posjetitelji upozoreni su da pri kretanju ne ometaju odmor životinjama koje nisu navikle na ovako kasne posjetitelje. 

Kako je izgledala atmosfera s ove skrivene projekcije pogledajte u našoj fotogaleriji.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Nina Đurđević