HRABRI ČIN VUKOVARSKIH VATROGASACA: Na zračnom madracu izvukli psa iz ledene rijeke

Lupiga.Com

26. siječnja 2019.

HRABRI ČIN VUKOVARSKIH VATROGASACA: Na zračnom madracu izvukli psa iz ledene rijeke

Društvenim mrežama nezaustavljivo se širi snimka hrabrog čina vukovarskih vatrogasaca, na kojoj se vidi kako iz zaleđene rijeke spašavaju psa. Snimku je na svoj Facebook profil postavio Marinko Ivičić čiji pas je imao nesreću da zaglavi u smrznutoj Vuki. 

Pas se igrao na rijeci i u jednom trenutku propao kroz tanak led. Vatrogasci su se brzo organizirali i stigli sa zračnim madracem. Jedan o članova ekipe legao je na madrac i uspio se dovući do psa te ga, uz manje poteškoće, izvući iz ledene vode. Cijelo vrijeme su ga konopcima pridržavale kolege. Na video snimci se kraj spašavanja ne vidi, ali priča je završila sretnim krajem za psa.

Nedavno su se požrtvovnošću istaknuli i pulski vatrogasci koji su talijanskom državljaninu spasili psa nakon što je pas upao u jamu duboku oko 140 metara, nedaleko Barbana. Pas je u jami proveo punih tjedan dana prije nego li su ga vatrogasci nakon petosatne akcije uspješno izvukli. Naime, engleski seter, nestao je tijekom lova, a nakon što ga je vlasnik satima tražio pretpostavio je da je upao u jamu i da je mrtav. Nakon tjedan dana se vratio do jame kako bi psu bacio omiljenu igračku te je začuo lavež i pozvao vatrogasce u pomoć.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/Facebook