SJAJNA OBRADA (VIDEO): Dino Dvornik još uvijek živi na svjetskim pozornicama

Lupiga.Com

24. listopada 2022.

SJAJNA OBRADA (VIDEO): Dino Dvornik još uvijek živi na svjetskim pozornicama

„Preslušala sam puno Dvornikove glazbe. Tako veliki, autentični umjetnik, tako sjajan rock bend, tako duboki tekstovi“, ovako govori njemačka glazbenica Angela Puxi koja je odlučila odati počast velikanu domaće muzičke scene, Dinu Dvorniku (1964.–2008.). Učinila je to izvodeći jedan od njegovih najvećih hitova, „Pelin i med“, a za pjesmu je ovih dana objavila i šestominutni video spot s live nastupa.

Dvornik je u fokus njemačke glazbenice došao još 2014. godine, kada su je kontaktirale neke kolege iz Hrvatske i zamolile je da povodom proslave 50. rođendana Dina Dvornika sudjeluje u stvaranju albuma na kojem će se nalaziti Dvornikove pjesme u izvedbi više svjetskih glazbenika

Dino Dvornik
(FOTO: Facebook/DinoDvornik)

„Ponuđeno mi je da napravim verziju pjesme po svom izboru. Kao saksofonistica, morala sam pronaći melodiju koja se činila prikladnom za saksofon. Odabrala sam 'Pelin i med', otišla u studio i napravila čistu elektroničku, instrumentalnu verziju koja se zavrtjela i na hrvatskim radijskim postajama. Kad smo kasnije aranžman prenijeli na pozornicu uživo s mojim bendom, rezultat nas je stvarno iznenadio. Tolika je energija u ovoj pjesmi! Wow! Zato je postala sastavni dio mog live seta“, objašnjava Angela Puxi.

Spot live izvedbe Angele Puxi i njenog benda snimljen je ove godine tijekom nastupa na njemačkom Musik & Varieté Festivalu u Dürenu. Uz Angelu Puxi na pozornici su bili i Michael Kuhl s trubom, Volker Dorsch za klavijaturama, Thorsten Praest na gitari, Ian Breck Stewart na basu i Ulf Stricker za bubnjevima. 

Inače, „Pelin i med“, objavljen je na posljednjem studijskom albumu Dina Dvornika, „Pandorina kutija“, u izdanju Dancing Beara 2008. godine i na maxi singlu godinu kasnije.

„Pjesma je 2010. godine zaradila i nominaciju za Porin u kategoriji Hit godine, a obrada Angele Puxi je u elektroničkoj, instrumentalnoj verziji predstavljena 2014. godine. Nekoliko godina kasnije objavljen je i prateći video spot. Danas ova obrada živi na pozornicama europskih i svjetskih jazz festivala gdje Angela Puxi i njezin band prenose Dvornikovu neponovljivu energiju i ljubav prema glazbi, plesu i životu“, dodaju iz Dancing Beara.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Dancing Bear