Sabornikovo jebi ga!

Ivor Car

23. veljače 2004.

Sabornikovo jebi ga!

Jebi ga, tako je. Hmmm. Čekaj malo da ponovim još jednom: Jebi ga. Još jednom: Jebi ga. A sada malo semplirano: Jebi ga, Jebi ga, Jebi ga, Je, Je, Je, Bi, Bi, Bi, Ga, Ga, Ga, Jebi ga. Hajmo sad svi zajedno: Jebi ga. Čemu ovo, sigurno se pitate. Pa guštam se, jer ako može naš saborski zastupnik na televizijskim ekranima, onda mogu i ja na Lupigi

Ma mogu ja i onda kada saborski zastupnici ne mogu, jer ipak ovaj naš medij (čitaj Lupiga) je znatno i neusporedivo manji od nacionalne televizijske kuće, kakva je HRT na kojem se jučer u večernjim satima mogla čuti jedna od najzgodnijih i najoprostivijih psovki – Jebi ga. Ma gotovo da i nije riječ o psovci, jer to je poštapalica koju svakodnevno koristimo i po nekoliko puta.

Naime, sinoć je rukometni klub Zagreb (Badel) ispao iz četvrtfinala Europske Lige prvaka. Nijemci iz Flensburga bili su jednostavno bolji i zasluženo će igrati u polufinalu spomenutog natjecanja. Kako se zaostatak iz prve utakmice neće moći nadoknaditi bilo je jasno već deset minuta prije završetka utakmice na čijem su kraju reporteri HRT-a (prijenos je išao uživo) zatražili trenera Zagreba, Linu Červara, da sa gledateljima sportskog programa podijeli dojmove.

Gospodin saborski zastupnik, rukometni trener hrvatske reprezentacije i trener najtrofejnijeg hrvatskog rukometnog kluba, Červar, pred kamere je došao poprilično utučen i još uvijek pod utjecajem nervoze koja se nakupljala cijelu utakmicu, a eskalirala je nekoliko minuta prije završetka susreta kada je Lino uništio i zadnju priliku da "Zagrebaši" ostvare svoj zadatak. Nije mogao izdržati, počeo je prigovarati sucima, delegatima, svima živima i dobio je dvije minute isključenja. Zapravo, dobio, pod navodnicima, jer pravila nalažu da te dvije minute mora "odraditi" netko od igrača, pa je tako Zagreb bio prisiljen igrati s igračem manje.

I eto, uzroke znate, a posljedica je ta da je pred kamerama hrvatske televizije Lino Červar rekao: Jebi ga. Pa ako može jedan naš saborski zastupnik na televizijskim ekranima, za kojeg čisto sumnjam da mu se "omaklo", onda mogu i ja. Jebi ga, Jebi ga, Jebi ga, Je, Je, Je, Bi, Bi, Bi, Ga, Ga, Ga, Jebi ga.