Rukometna simfonija

Vuk

3. veljače 2003.

Rukometna simfonija

Sad kada se sve sleglo, kada svi sve znamo i nakon što smo dočekali tu zlatnu skupinu mladića pozdravimo ih i spremimo ovu zakašnjelu novicu u arhivu kako bi se u nekoj budućnosti mogli podsjetiti da smo nekad sa svijetom pričali kroz sport
Više od 50 000 žitelja Zagreba i domovine dočekalo je danas na Jelačić ¨skveru¨ hrvatsku rukometnu reprezentaciju koja je jučer u Portugalu osvojila zlato pobijedivši pritom Njemačku 34:31. Na središnji zagrebački trg stigli su sa aerodroma Pleso na kojem su dočekani od gotovo svih glavešina ovoga grada i Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO). Isti taj odbor nagradio je sve članove pobijedničkog stožera sa po 20 000 kuna.
I, dok liječnici štrajkaju, prosvjeta to pokušava, radnici zatvaraju ceste, dok se Hvar ženi  za Terme Čatež, a Vlada za Europsku uniju, na sportskom planu spremni smo ispisati još jedan dnevnik pobijednika. Dokaz je to da je naš sport upao u vremenski rulet gdje često izranja na površinu i tjera nas da zaboravimo turobnu svakodnevicu. Lijepo je znati da će nas upravo zbog ovog uspjeha netko pronaći na geografskoj karti. Ono što ćemo zapamtiti iz netom minulog tjedna jest orginalna rukometna igra koju je repka pokazala, te da smo nanizali Ruse, Arabijce, Francuze, Mađare, Egipćane, Dance, Španjolce i na kraju Nijemce, dakle sve osim onih Argentinaca s početka, nakon kojih je pala euforija, a počelo iznenađenje. Drago nam je da je u pitanju baš rukomet što nam dopušta da dodamo još jednu natuknicu ispod već nahvaljenih sportova sa loptom u kojima dominiramo. Riječ je o mladoj ekipi koja će zasigurno još negdje zasjati, ako ništa drugo onda bar da ponove polufinale sa  Španjolcima. Lupiga posebno čestita Lini Červaru, čovcu koji se pojavio odnekud.
Ostavit ćemo ovu novicu da leži ovdje kako bi je mogli povući kada nagradno pitanje bude ; Tko  je 2. veljače 2003. osvojio zlato na SP-u Portugalu?
Boje Hrvatske u Portugalu su nosili Matošević, Šola, Kelentrić, Kaleb, Šprem, Džomba, Zrnić, Jović, Sulić, Vori, Metličić, Dominiković, Špoljarić, Lacković, Valčić, Balić i Goluža.