S 'Volonterima' u KSET i Vijetnam

Ivor Car

1. prosinca 2005.

S 'Volonterima' u KSET i Vijetnam

Kao što rijetki među nama znaju 5. prosinac Međunarodni je dan volontera, koji će zagrebački Volonterski centar znati proslaviti na pravi način - feštom na kojoj će se ulaz plaćati slatkišima i igračkama, a koje će za Svetog Nikolu biti proslijeđene romskom vrtiću u Čakovcu. Osim toga tu je i nekoliko atraktivnih kampova koje bi pravi volonter mog(r)ao pamtiti cijeloga života, kao što je pripremanje hrane siromašnim bolesnicima u Vijetnamu

Za Međunarodni dan volontera zagrebački Volonterski centar odlučio je organizirati proslavu, koja će pored slavlja sadržavati i humanitarnu akciju. Naime, 'hepening' će se odvijati u KSET-u gdje za ulaz neće biti potrebni kunići, već će vam upad zagarantirati porcija slatkiša ili igračaka. Dakle, bilo da je riječ o čokoladama, bombonima, keksima ili plišanim životinjama i autićima, upad u KSET vam je zajamčen, a sve prikupljeno volonteri će dan kasnije odnijeti u romski vrtić u Čakovcu kako bi i tamošnjim klincima pokazali da Sveti Nikola misli i na njih.
 
Program u spomenutom zagrebačkom kultnom klubu počinje u 19 sati, i to predstavljanjem nekoliko mladih udruga, među kojima su Romi za Rome Hrvatske, Udruga za razvoj kreativnog življenja K-Zona, Velika sestra Veliki brat, kao i Volonterski centar Zagreb. Zbivanje se nastavlja "Feštom balkanikom", odnosno nastupom DJ Sere koji će se po prvi puta pojaviti u KSET-u.

Za kraj evo i nekoliko pravih prilika za istinske volontere:


Indonezija kampovi 2006.

Kampovi u Indoneziji za sezonu 2006. su već on-line na stranicama VCZ-a, pa slobodno provirite u bazu, izaberite zemlju Indonezija, kliknite go i već ste na pola puta do egzotike. 


Zimski kamp u Vijetnamu
31.12.2005.-14.01.2006.

Volonteri će na kampu zajedno s redovnicima pripremati hranu za siromašne bolesnike u bolnici u Hanoiu. Kamp za sve koje je oduvijek zanimalo kako izgleda zima u Vijetnamu. 


Međunarodni jezični kamp "Sodrujestvo"
30.01.-09.02.2006., Cheboxary, Russia

Novi zimski kamp u Rusiji, za više informacija pogledajte u bazi kampova o čemu se radi. Ala šta su Rusi radišni ove zime!


Novogodišnji kamp u Rusiji

Novogodišnji kamp u Rusiji je objavljen u našoj najdražoj bazi. Pa ga potražite pod imenom Operation (Action) "Happy New Year!". Opis kampa je poduži, ali isplati se pročitati ... Za ljubitelje votke specijalno!