Romantika za 19 000 kuna

Navar Glibotić

9. siječnja 2004.

Romantika za 19 000 kuna

"Jednoga dana požalit će mnogi, što me više nema, ostati će pjesma i uspomena na posljednjeg boema ...". Tako ide jedna pjesma. A ukoliko vas zanima ne tko je posljednji boem, nego tko je posljednji romantik, i njegovo poimanje ljubavi i svega toga, sve zajedno za ništavnih 19 000 kuna (za dijasporaše ćemo reći kako je to približno 2 500 eura), kliknite na

Elem, jedan izuzetno romantičan mladić neki je dan objavio oglas u magazinu Story, inače jeftinom zabavniku za široke mase. Oglas na kojem piše "I ja tebe volim! Ljubav ima ime, tvoje ime". I sve to preko cijele stranice, za što je iskeširao 19 000 kuna.

OK, ne zabadam baš ja toliko nos u tuđe stvari (ma da budem iskren, to mi jeste hobi, ali svejedno), ali eto, i jedan dnevni list je potom objavio tekst o mladiću. Koji je želio ostati anoniman, a za sebe kaže da je jedan od posljednjih romantika na ovoj planeti. Nije želio kazati niti ime djevojke kojoj je oglas posvećen. "Jer pravi gentleman ne iznosi svoje ime". I još je sve začinio rečenicom da ga je na ovakav potez ponukala izjava njegove drage, koja je rekla da ljubav ne treba samo izjavljivati, nego i djelima pokazivati.

Na stranu to što je ovaj dečko to ipak predoslovno shvatio, ali cijela ta priča ima neke svoje rupe. Jer, normalno da brojni mi ne možemo biti romantici poput njega, romantici za 19 000 kuna. Pa ja nemam niti predodžbu kako izgleda 19 000 kuna. Ali, ako se ovoj djevojci svidi način iskazivanja ljubavi, bojim se da to za ovog očigledno imućnijeg tipa neće biti dobro. Jer, takve cure u mom kraju imaju jedno ime. Zovu ih sponzoruše.