Za sve vas, naše dame...

Božidar Alajbegović

20. listopada 2003.

Za sve vas, naše dame...

Iako veliku većinu Lupeške ekipe čine - muškići, ipak se nadamo da nas i pripadnice ljepšeg spola redovito iščitavaju. A da ne bi rekle kako ih zanemarujemo, novica koji slijedi namijenjen je upravo vama-drage naše. To ne znači da je vama muškarčinama pristup zabranjen. Dapače, ono što slijedi možda vam i pripomogne u nekim stvarima (znate onu: KNOW YOUR ENEMY...) :-)))
Ovih dana, na širokim prostranstvima weba pojavio se novi sajtić, namijenjen onoj ljepšoj i nježnijoj polovici pučanstva.
Radi se o Internet srodniku svih onih Mila, Glorija, Cosmopolitana i kako-li-se-već-zovu sve te tiskovine koje našim dragim djevojkama, sestrama, majkama, susjedama itd. čine obveznu lektiru.
Pronaći ga i pročitati, moje dame, možete na www.ona-hr.com, vrlo je lijepo i šarmantno dizajniran, a sadrži nepregledno mnoštvo većini žena nesumnjivo zanimljivih sadržaja.
Osim korisnih savjeta o zdravlju i ljepoti, tu možete naći i mnoštvo tekstova o modi, zabavi i kulturi, događajima kojima možete prisustvovati, kao i knjigama koje bi trebale pročitati. Velik dio sajta bavi se i ljubavnim i seksualnim temama, a nisu zanemarene niti preporuke gdje potražiti najbolju zabavu petkom i subotom navečer.
Poseban, veoma zanimljiv dio sajta rezerviran je za ležerne tekstove koje šalju same čitateljice, pa vam u nastavku donosimo jednog od njih, naslovljenog sa "Hrvati i zavođenje" :

"Vikend se približava. Moje cure i ja razmišljamo gdje ćemo. Vjerojatno ćemo opet završiti u nekom cocktail baru. Primjetile smo da baš na takvim mjestima uvijek netko uleti. Prije sam se uvijek pitala kako to da u našoj dragoj Hrvatskoj nema zgodnih frajera koji znaju uletiti sa nekom dobrom spikom. Da nije neki seljak, da nije očajan i da zna što priča. Na zapadu je skroz druga priča. Tamo je nekako normalno da kada odeš u klub upoznaš nekoga i velika je vjerojatnost da će taj lik biti sasvim u redu i da ćete čak dobro popričati. Naravno, nije uvijek tako, ali veće su šanse nego ovdje. U Zagrebu se obično događa da ti uleti neka pijana budala ili neki totalno očajan "luzer" koji ti uleti sa nekom totalno glupom spikom.
Na primjer...moja nadasve zabavna frendica Lena i ja odemo negdje plesati. Totalno nam je dobro jer se nismo dugo naplesale i u biti ne tražimo ševca, već smo samo došle plesati (gle čuda, i to se događa!). I odjednom se pojavi lik, uistinu neugledan, pomalo pod gasom, i uleti sa spikom - A jesi dobra mačkica!
U to mu uputim značajan pogled, dignem obrvu koja mu govori (Koji je tebi k?!), okrenem se i lagano otplešem do sigurnog mjesta (moje drage prijateljice), sjednem se i više se ne vraćam na podij.
Mislim stvarno! Kako uopće nekome može tako nešto pasti na pamet?!
No dobro, mjesto je bilo malo šugavo, pa se moglo pretpostaviti da će tamo i biti takvih provala.
Uglavnom, u zadnje vrijeme nam se događa da nam likovi u cocktail barovima ulijeću, s malo boljim uletom (fala Bogu!), ali opet...oni pravi to ne rade.
Uvijek sam se pitala zašto jednostavno ne možeš započeti razgovor na normalan način, a da se ne pretpostavi da si očajan, sa nekim totalno dobrim frajerom. Leni se jako često događa da joj netko uleti, ona čak i popriča s tom osobom, razmijeni broj s likom i nikad mu se više ne javi. Zašto? Mislim da bi se svi mogli zapitati.
Možda je stvar u tome da se u klubovima ne upoznaje čovjeka svog života. Možda tamo jedino možemo upoznati lika za jednu noć, nekoga s kim ćemo se možda zabaviti tu večer, bilo pričajući, možda plešući na podiju, možda kod njega doma istu večer malo kasnije...samo je pitanje što u biti tražimo.
Često se pitam zašto se muški ponekad ponašaju kao zadnji idioti i tretiraju žene kao nešto što će im zadovoljiti potrebe, a ne kao osobe. Međutim, gledajući malo oko sebe, razgovarajući s ljudima, shvatila sam da i to ima smisla. Ne bi se oni tako ponašali da im netko prije nije dao povoda. Dakle, djevojke, pazite što radite jer ugrožavate živote tisuće drugih žena! Ma nije problem. Sve je u redu dokle god znate kako se ponijeti u određenoj situaciji. Samo želim reći da je najlakše okriviti muškarca jer on stvarno
"ništa ne razumije". Mislim da bi se trebale zapitati zašto ponekad zbilja ništa ne razumiju. I mi imamo neku ulogu u svemu tome.
Svijet se mijenja. U ovom stoljeću, žene biraju. Možda je vrijeme da promijenimo svoj stav i dovršimo ovu revoluciju."