RAMBO OBJASNIO: „Nasilje je kao virus, a u tvojim rukama je ključ“

Lupiga.Com

31. svibnja 2017.

RAMBO OBJASNIO: „Nasilje je kao virus, a u tvojim rukama je ključ“

„Nasilje je kao virus, gripa. Roditelji tuku djecu, onda se djeca poslije toga tuku međusobno, nastaje međuvršnjačko nasilje. Kad djeca odrastu, oni postaju nasilni, pa ako su pretjerali, onda su nasilni prema drugim odraslim ljudima, ali ako nisu nekako došli do te tačke, opet su nasilni prema svojoj djeci, tako da se krug stalno ponavlja. Treba zaustaviti nasilje“, poruka je s kojom se Antonije Pušić poznatiji kao „svjetski mega car“ Rambo Amadeus uključio u kampanju "Zaustavimo nasilje", koja se provodi u suradnji UNICEF-a i Vlade Crne Gore.

SVJETSKI MEGA CAR – RAMBO AMADEUS: Šta sad serete? Jeste li svi jednoglasno glasali za kapitalizam i nacionalizam?

„Uspješna vakcina je onda kad si jači, veći i stariji, da postaneš svjestan da je u tvojim rukama ključ, da si ti taj koji zaustavlja nasilje. Nasilnik zaustavlja nasilje“, zaključuje Rambo svoju kratku video poruku.

Prema nekim istraživanjima tek bi svaki četvrti građanin Crne Gore prijavio teži oblik fizičkog kažnjavanja djece.

„Nasilje nije samo fizičko. Ponižavanjem, ignorisanjem, zanemarivanjem, ucjenjivanjem, zastrašivanjem, ismijavanjem... ne samo da vršimo nasilje nad djecom, već ih istovremeno učimo da poštuju autoritet i moć, ali ne i sebe i druga ljudska bića. Uvijek imamo izbor - umjesto poslušnosti njegujmo osjećaj odgovornosti kod djece“, napominju iz crnogorskog UNICEF-a.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Lupiga.Com