Prvoaprilska šala - Inker promijenio ime?

Ivor Car

11. studenog 2003.

Prvoaprilska šala - Inker promijenio ime?

U Hrvatskoj se zbilja počinju događati čudne, svakako neuobičajene stvari. Odluka koju su donijeli vrlo ozbiljni ljudi na prvi pogled se čini kao prvoaprilska iliti prvotravanjska šala, ali ipak to nije. Dakle, još uvijek ne mogu vjerovati kako se Lupiginoj čitateljima malo poznati nogometni klub iz Zaprešića, umjesto Inker od sada zove

... Inter!?! Iako se još uvijek nadam da nisam sve baš najbolje shvatio, bojim se da to nije tako i da se ipak "zaprešićki div" od jučer zove kao onaj nepoznati talijanski prvoligaš, Inter. Novicu sam pokušao provjeriti na službenoj stranici www.nk-inker.com (joj beda sad će morat kupovat drugu domenu), ali čim mi se stranica otvorila bilo mi je jasno da tamo neću pronaći ništa, jer takve amaterske stranice nemaju ni njemački regionalni klubovi. Uglavnom, prema informacijama s kojima Lupiga raspolaže odluku o promjeni imena donijela je izvanredna skupština Inkera, kojoj se ne sviđa tretman "sponzora" njihovog kluba. Naime, tvornica keramike "Inker" po kojoj se zaprešićki nogometni klub i zvao još od 1998. godine nije na račun kluba uplatila niti lipe, a kamoli kune, ili još jačeg eura. Nema para, nema džabne reklame za keramičke proizvode. Ipak razloge zašto je klub kao novo ime izabrao Inter, nismo uspjeli saznati, a takvo nešto dokučiti nismo ni probali.

Inače nogometni klub u Zaprešiću postoji još od 1929. godine. Prvotno se zvao Sava, potom Ban Jelačić, te Zaprešić, a od 1962. godine svoje utakmice odigrava pod nazivom Jugokeramika, a kada je Juga "crkla" postaje Inker. Najveći uspjeh klub je doživio osvajanjem Hrvatskog kupa 1992. godine, a evo kako je ove godine opet ušao u prvu hrvatsku nogometnu ligu, s ponosom možemo reći kako i Hrvatska ima Intera prvoligaša!

Za kraj vam nudim par zanimljivih prijedloga koje su navijači Inkera ostavili na forumu koji je uprava kluba otvorila kako bi navijači mogli predlagati novo ime. Meni najzanimljiviji su bili: neka tvornica mijenja ime, NK Proizvodnja WC školjki, NK Nemamo sponzora, NK 1:4 na Poljudu Zaprešić, NK Real.