Ronaldo bježi zbog preljuba?

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Ronaldo bježi zbog preljuba?

Završen je jedan od najkompliciranijh transfera u povijesti nogometa. Riječ je dakako o prelasku Ronalda iz milanskog Intera u madridski Real. Vrijednost cijelokupnog transfera procjenjuje se na 50 milijuna eura, a Ronaldo je već stigao u Madrid. Na putu do milanskog aerodroma ispratila ga je masa navijača oboružana zgodnim stvarčicama, kao što su kamenje i kovanice. Talijanske novine nagađaju kako je uzrok transfera bračna nevjera Ronaldove supruge i to s njegovim suigračem. Ona je pak jučerašnji dan provela plačući, saznavši za svoju selidbu od koga drugog nego li od novinara.
Napokon je razrješeno pitanje novog angažmana najranjivijeg nogometaša svijeta, 25-godišnjeg Ronalda, dosadašnjeg igrača milanskog Intera. Njegova nova destinacija nakon gotovo mjesec dana žestokog pregovaranja je Madrid. Jučer je brazilska zvijezda doputovala u Madrid i to u privatnom zrakoplovu predsjednika Reala, Florentina Pereza. Moglo bi se rećo kako je Ronaldo protutnjao aerodromom, budući da je najbolji strijelac nedavno završenog svjetskog prvenstva u nogometu, pod žestokim osiguranjem sjeo u auto te se mahnuvši novinarima udaljio.
Vrijednost transfera procjenjuje se na oko 50 milijuna eura. Real treba platiti Interu kešovine u iznosu od sitnih 20 milijuna eura, a ostatak će se prebiti prelaskom u Inter Fernanda Morientesa i još jednog Realovog igrača (Solari, Conceicaio ili Munitis). Transfer je do zla boga kompliciran, pa vam detalje niti nećemo objašnjavati. Glavno je da se mora  priznati kako je Brazilac dosegao iznimno veliku cijenu s obzirom na njegove neprestane ozljede. Riječ je o šestom najvećem transferu u povijesti nogometa. Veće pare su "proizveli" samo Zidane, Figo, Crespo, Vieri i Rio Ferdinad.
Interovi navijači Ronalda su ispratili na zbilja dostojanstven način. Njih tisućinjak okupilo se pred njegovom kućom u Milanu, do zuba naoružani predmetima perfektnim za gađanje, kao što su upaljači, kovanice, kamenje i boce. Do aviona je ispraćen uz osiguranje od 60 policajaca. Navodno je Ronadlo izjavio kako mu je jako žao što se njegov petogodišnji boravak u Milanu završio na ovakav način. No, navijače to uopće ne dira, jer zamjeraju mu takozvani bijeg na hinjski način, odnosno iz potajice. S druge strane talijanske novine špekuliraju o razlozima zbog kojih Ronaldo napušta Inter. Uglavnom se spominje navodna ljubavna veza Ronaldove supruge i nogometašice Milene Dominguez s bivšim Interovcem Nizozemcem Clarenceom Seedorfom. Kako god bilo čini se kako je Milena najviše proplakala. Ona je za mužev transfer saznala od novinara i to nakon treninga svoje ekipe iz Monze, nedaleko od Milana. Na osnovu svjedočenja njenog trenera i suigračica, Milene nije prestajala plakati, ni manje ni više nego dva sata. Na kraju su je nakljukali tabletama, što ju je uspjelo smiriti. Trener je jedva dočekao bilo kakvu pozornost, pa je novinarima sve potanko ispripovjedao, a između ostalog i to da je Milene rekla kako voli svog muža i kako  će se preseliti u Madrid. A u Madridu bi njen muž mogao ostati četiri godine, na koliko će potpisati ugovor pokazujući nam Realov dres s njegovim imenom i brojem 11. Na koliko će ugovor ona potpisati, predstoji nam da vidimo, budući je za nju zagrizao Atletico iz Madrida.