Jedna "Amerika" manje!

Ventura

7. studenog 2003.

Jedna "Amerika" manje!

Irak, nafta, dolari, padanje indeksa na burzi, ekonomska kriza, recesija, Hollywood, McDonalds, Nike, terorizam, islamski fundamentalizam, papirnata demokracija, američki san, NBA, Oprah, pretilost, sloboda nošenja naoružanja, rasna netrpeljivost i segregacija, kako bi bilo da nema svega toga, kako bi bilo skloniti tu Ameriku negdje da ne smeta?

Zadnjih nekoliko godina često se priupitamo, koliko bi cijeli ovaj komplicirani svijet, bio dosta bolji bez Amera i njihove zemlje, koju oni često licemjerno nazivaju "zemljom slobode i demokracije", što ona, dakako, u mnogim slučajevima nije. Priznajte, da vam pojava Bush-ove face na ekranu automatski diže tlak, a kad se njegovom licu pridruže još i njegove oratorske (ne)sposobnosti, znate da vam je dan nepovratno uništen, i pitate se, gdje je najbliži centar za regrutaciju Al-Quaida-inih sljedbenika. Dobro, možda malo pretjerujem i karikiram, ali …

 

… isplati vam se još razmotriti i sljedeće alternative:

  • hekanje "top-secret" ruskih nuklearnih postrojenja i sađenje "gljiva" diljem "divljeg zapada".
  • udruživanje sa Kinezima, i sređivanje "green carda" putem falsificiranja lutrije za strance za nekih cca pola milijarde pripadnika te zemlje, koji bi onda, metodom skakavaca, slistili Ameriku.
  • Ekstremno kvalitetno zavođenje jedne (u krajnjem slučaju obje) Bushove kćerke, koju onda, tako opijenu od ljubavi oblijepite plastičnim eksplozivom (reći ćete joj da je to najnovija metoda za skidanje kila, u koju se Oprah kune, pa stoga neće biti prigovora s njene strane) i pošaljete je tatici na ra... BOOOOOM ...port.
  • skompate se sa moronima iz ClonAida, oni vam za sitnu lovu  kloniraju Osamu Bin Laden-a, vi ga podvalite Amerima za grdne pare (npr. milijarde zelembaća), koje sve usmjerite drito na Wall Street, prezasitite ga kapitalom i ovaj kolabira.

 

Mogućnosti su stvarno nebrojne, ali i dugotrajne, plus da su u svim slučajevima ovisne od "ljudskog faktora", pa mislite, da se ipak lakše pomiriti se sa postojanjem te nedrage vam zemlje i idete radije okopavat' krumpire.

 

Cijeli ovaj tekst do sada je bio uvod za jednu ustvari bezazlenu novicu, a ona kaže kako će vas definitivno iznenaditi podatak da je, u zadnje dvije godine (točnije od 11/9 naovamo) Amerika faktički bila eliminirana, i to više puta! Dodatna doza iznenađenja vas obuzima, kad vam dodatno otkrijem, da su se eliminacije događale po kratkom postupku, uvijek jednim individualnim, dobro odmjerenim, potezom. Manje iznenađenje je, možda, da su sva "smaknuća" Amerike isplanirana i izvedena u Saudijskoj Arabiji. 

Naime, pola stoljeća, Amerika je bila glavni uzor i saveznik bogatim saudijskim obiteljima, koje su svoju djecu masovno slale na školovanje u SAD, svoje naftom natopljene dolare obavezno su ulagale samo u američke tvrtke, svoje godišnje odmore se provodile na Floridi, svojim kćerkama su, (pre)često davali ime AMERIKA. Danas je situacija oprečno promijenjena, antiamerikanizam je u rapidnom porastu, pa nekada cijenjene i hvaljene zbog imena svog, Saudijke Amerike, trpe svakodnevna šikaniranja, od strane društva i obitelji, i većina njih se odlučuje za promjenu imena. Broj zahtjeva za promjenom imena nezadrživo raste, uz zanimljivost, da kao "novo" ime, najčešće biva izabrano - Amal (ne mogu bez Am, tc tc).

Bilo kako bilo, svaka čast Saudijcima, koji se eto pobrinuše za smanjenje broja Amerika u svijetu, nadamo se samo da neće stati sve dok ne nalete na "ground zero".

Baš me zanima da li bi i Amerikanci ovu novicu shvatili kao šalu ...