PRIČA ŽIVOTA: "Mi djeca s kolodvora Zoo"

Mladen Barbarić

28. kolovoza 2013.

PRIČA ŽIVOTA: "Mi djeca s kolodvora Zoo"

Dok je sama knjiga najbolji način da vas odvrati od teških droga, film koji vam danas donosimo u rubrici LupigaTV, neplanirano romantizira život ovisnika, a pojavljivanje Davida Bowiea dodatno daje glamur svijetu droge. Bez obzira na to, poruka ovog filma ipak vam neće promaknuti. Naravno radi se o filmu „Christiane F. Mi djeca s kolodvora Zoo“ snimljenom davne 1981. godine po istoimenoj knjizi koju su napisala dvojica novinara, koji su istražujući probleme s drogom kod berlinskih maloljetnika naišli na priču života. Svi glumci u ovom kultnom filmu prvi puta su se pojavili na platnu, a uz jednu jedinu iznimku nitko od njih se više nikada nije vratio glumi.

„Christiane F. Mi djeca s kolodvora Zoo“ snimljen je po istoimenoj knjizi koju su napisali novinari Sterna Kai Hermann i Horst Rieck. Vera Christiane Felscherinow pojavila se kao svjedokinja na suđenju muškarcu koji je maloljetnim djevojkama heroinom plaćao seks. Želeći istražiti probleme s drogom kod maloljetnika u ondašnjem Berlinu, novinari su intervjuirali tada 15-godišnju Christiane. Dva sata intervjua pretvorila su se u dva mjeseca, a ostalo je povijest.

Film je pak snimljen 1981. godine u režiji Ulija Edera. Svi glumci u filmu prvi puta su se pojavili na platnu, a osim glavne uloge koju je igrala Natja Brunckhorst, nitko od njih više nije se vratio filmu. U potrazi za realizmom film brutalno iskreno prikazuje svakodnevni život ovisnika i autentične lokacije. Sve velike scene snimane su sa statistima koje su filmadžije "pokupile" na izvornim lokacijama poput kolodvora Zoo i diskoteke Sound. No, pogledajte i sami...

 

 

Lupiga.Com