Pool film festival, prvi put

Vuk

31. svibnja 2005.

Pool film festival, prvi put

Red je da vas ukratko obavijestimo o događaju koji ste minulih dana propustili na području Ivanić Grada. Riječ je o festivalu dokumentarno igranog filma, po prvi put održanog na području tamošnjeg sportskog centra, u nedovršenom bazenu, te na još nekoliko lokacija u samom Ivaniću. Isto tako, zahvaljujemo se vrlom organizatoru što nas je, "u jatu" svakojakih sponzora, držao, štono se kaže, kao kap vode iz bazena


Na tim ljudima se jasno vidjelo kako im je stalo da im organizacija štima i da se u Ivaniću polože temelji za festival na kojem će se idućih godina svatko moći zabaviti. Bazen, dakako ima svoju priču koja ističe kako su raznorazni lupeži godinama brali pare koje su trebale biti uložene u njegovu izradu, pa onda bager tu, bager tamo, malo se kopalo, ali on u dvadesetak godina nikad nije završen. Mladoj ekipi entuzijasta, kako se sami nazivaju na svom webu, trošni bazen onkraj stadiona Naftaša iz Ivanića poslužio je kao baza koju će srediti i tako potkraj svibnja i organizirati, kako smo ga u zeki nazivali, liverpool film festival.

Na jednu stranu, skakačku platno, na drugu stage, pošišaj livadu uokolo, instaliraj šank, sve lijepo oboji, pukni koji grafit, stolice i 'di ćeš bolje. Lupaj filmove i prži koncerte. Tako je ovih dana kroz i oko bazena, u gradskom kinu, ali isto tako i u moćnom bircu imena "Zmajevo gnijezdo" prodefiliralo tko zna, stotine ili možda pokoja tisućica ljudi te odgledalo filmski program (Sretno, Godine hrđe, Čuvar Tegljača, Ottavio, Sve 5!, Peščenopolis, Lora, Bag, Pretty Diana, Oči u magli, 66Seasons, Ostavljeni, Virdžina) i odslušalo niz bendova (Šumski, Messerschmitt, One 4 The Road, Tranzistor, Jaribu Sound System, Samt & Keper Quartet i u nedjelju TBF iz Splija). Svake večeri bili bi prikazivani po jedan dugometražni i kratkometražni film, a slijedio bi koncert na bazenu i dj nakon svega.

Sve u svemu tri dana puke zabave u prirodi, druženje s ljudima u jednom lipom okruženju. Šteta bi  jedino bila ne ponoviti isto dogodine.