OSTAJE SAMO PUNO HRASTOVINE: Rundek videom upozorio na sječu hrastova u zagrebačkoj park-šumi

I.K.

5. prosinca 2018.

OSTAJE SAMO PUNO HRASTOVINE: Rundek videom upozorio na sječu hrastova u zagrebačkoj park-šumi

Glazbenik Darko Rundek upozorio je na sječu drveća na potezu između Likovne akademije i Dubravkinog puta, u park-šumi koja se nalazi u srcu Zagreba.

"To je prvo skretanje u Jabukovac, prođete kroz kiparske radionice Likovne akademije pa ravno nizbrdo u šumu. Hrvatske šume odgovaraju da se radi o rušenju bolesnih i opasnih stabala no na njihovim svježim panjevima ni hrpama cjepanica se ne vidi bolest. Baš nas pogađa rušenje hrastova u Tuškancu", stoji u objavi na službenom Rundekovom Facebook profilu.

Tu su jutros, govori u kameru Rundek, "momci srušili barem pet, šest starih hrastovih stabala".

"To me sjeća na Sarajevo u ratu, kad su Sarajlije, unatoč tome što im je bilo hladno, ostavili svoje parkove neposječene. Nama tu čak nije ni hladno, a veliki stari hrastovi padaju, dok iza njih ostaje puno, puno, puno, puno hrastovine. Pa možda ne bi to trebalo tu sjeći! Što manje, jel da", završava Rundek svoje obraćanje.

Inače, na društvenim mrežama korisnici se već duže vrijeme žale na prekomjernu sječu drveća na Medvednici, a veliki broj slučajeva rušenja drveća zabilježen je nadomak samog grada.

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/Facebook