Osmosatno crnčenje

Navar Glibotić

9. lipnja 2003.

Osmosatno crnčenje

Kolika je i koja je vaša cijena? Za koliko novaca i pod kojim uvjetima biste vi radili jedan televizijski show? Ja svoju cijenu ne znam, jer niti ne razmišljam o tome, ali ako vas možda zanima cijena jedne druge osobe, i to medijske ličnosti stvorene isključivo i samo promućurnošću Nova TV, onda kliknite na slijedeću riječ
U zemlji u kojoj nije ništa neobično raditi i ne biti plaćen za taj rad, postoje ljudi kojima se ne da "crnčiti osam sati" i biti plaćen minimalno 6.000 kuna za to. Plus automobil, mobitel i laptop na korištenje.
Marin Tironi, medijska ličnost koju je stvorila isključivo Nova TV, odbila je ugovor za vođenje emisije "Red Carpet", jer, eto, ne pašu mu uvjeti. Cjelokupna priča nije do kraja rasvijetljena, jer obje strane u ovom sporu poprilično šute i pokušavaju prljavi veš čuvati daleko od novinara. No, glasine (sasvim dobro podmazane) kruže, i govore da je Tironi odbio ugovor kojeg vjerojatno ne bi odbila niti jedna novinarska zvijezda u Hrvatskoj (ako takvih uopće ima).
Sada još malo nepotvrđenih vijesti. Naime, kuloari pričaju da je Tironi kazao da će radije snimiti jednu reklamu za te pare, nego raditi mjesec dana. Školovani strojobravar navodno je tražio da ga se oslobodi bilo kakvih obveza prije 17 sati. Nova TV nije mogla pratiti takve apetite, te je "Red carpet" krenuo sa dvoje drugih voditelja, Dorijanom i Monikom, također StorySuperNovama.
Zaključke ovog teksta ostavljam dragim posjetiteljima Lupige. Ja samo mogu reći da bi htio da Marin Tironi mjesec dana radi moj posao, i da za to bude plaćen mojim honorarom. Bez laptopa, mobitela i automobila.