Okačili smo spot Ede Maajke "Mater vam jebem"

Ivor Car

24. studenog 2005.

Okačili smo spot Ede Maajke "Mater vam jebem"

Kao što smo i obećali, na HTV-u i Novoj TV zabranjeni spot Ede Maajke, "Mater vam jebem" od danas možete pogledati na Lupigi, što su mnogi već primijetili i bez ove posebne napomene. No, vi s običnom, takozvanom dial-up vezom ovdje ostavite svaku nadu, osim ukoliko vas ne krasi nevjerojatna upornost. O svemu nešto više pronađite u nastavku

Već stotinjak posjetitelja otkrilo je da je spot "okačen" na Lupigu i bez ove novice, pa je bezglavo downloadiranje počelo. No, svi vi koji imate bijedne i mizerne kućne dial-up internet veze, možete odmah ostaviti svaku nadu i odustati od skidanja spota. Naime, video "Mater vam jebem" ima cijelih 27 megabajta, za što vam sa spomenutom vezom treba otprilike sat i pol.

Spot je inače prilagođen webu, a snimio ga je slovenski filmaš Jan Cvitkovič, redatelj poznatih filmova "Kruh i mlijeko" te "Odgrobadogroba". Snimljen je u Tuzli i u jednom ljubljanskom studiju, a domaćim televizijskim kućama nije se svidio tekst i naslov pjesme koji nije prilagođen terminu u kojem one emitiraju svoje jedine glazbene emisije s domaćim sadržajem.

Podsjetimo, Edo je odbio i samu pomisao na cenzuru, budući smatra kako je tekst "Mater vam jebem" nešto najbolje što je ikada napisao. Spot se nalazi na lijevoj vam strani sajta, odmah iznad prošlog glavonjinog spota, "Pržiii". Jednostavnim klikom na sličicu na kojoj je maštoviti webmaster Ivan Maros zvani Ćiro napisao, zamislite, "spot", ili klikom na ovih sedam znakova XOXOXOX, možete započeti sa skidanjem spota.